Κυπαρισσία: Όλοι στη φυλακή για τη δολοφονία – Μπαλάκι οι ευθύνες για τη φονική επίθεση

15 Νοεμβρίου 2022

Οδηγήθηκαν στην φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για το έγκλημα στην Κυπαρισσία.

Μάλιστα, όπως γράφει το Tharrosnews, οι τρεις εγκληματίες φέρονται να τα έριχναν ο ένας στον άλλον, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να πείσουν κανέναν.

Όλα όσα παραδέχτηκαν οι κατηγορούμενοι

Το έγκλημα στην Κυπαρισσία με τη δολοφονία ενός 31χρονου Αλβανού που βρέθηκε θαμμένος στην άμμο, ξετυλίχθηκε μπροστά στην ανακρίτρια και τον εισαγγελέα. Οι τρεις κατηγορούμενοι δήλωσαν αθώοι. Παραδέχτηκαν πως τη νύχτα του φονικού βρίσκονταν μαζί με το θύμα, αλλά έδωσαν διαφορετικές περιγραφές. Ο ένας παραδέχτηκε πως από κοινού σκότωσαν τον άτυχο εργάτη για να του πάρουν τα 10.000 ευρώ που είχε μαζί του, όμως οι άλλοι δύο το αρνήθηκαν. Σε λίγες μέρες αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών αναλύσεων που θα ρίξουν περισσότερο φως.

Κρίθηκαν προφυλακιστέοι

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι τρεις κατηγορούμενοι μετά τις χθεσινές πολύωρες απολογίες τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως στην Κυπαρισσία. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα, από κοινού, σε βάρος 31χρονου αλβανικής καταγωγής τα ξημερώματα της προηγούμενης Δευτέρας στην παραλία Καρτελάς Κυπαρισσίας.

Οι κατηγορούμενοι τήρησαν διαφορετική στάση. Ο 33χρονος Αλβανός, φέρεται πως από τη σύλληψή του έως και χθες μετέβαλε την αρχική του κατάθεση, σύμφωνα με την οποία αρνούνταν τις κατηγορίες που του αποδίδονταν. Τελικά, παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στο έγκλημα, από κοινού με τους συγκατηγορούμενούς του, την 30χρονη Ελληνίδα και τον 24χρονο Ρομά. Εκείνοι, ωστόσο, αρνούνται συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία.

Παραδέχονται πως πήγαν στην παραλία και οι τέσσερις (οι τρεις κατηγορούμενοι και το θύμα) με το ίδιο όχημα, αλλά οι ίδιοι όπως υποστήριξαν δεν είχαν συμμετοχή και ως εκ τούτου, δε γνωρίζουν τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του 31χρονου θύματος και του 33χρονου συγκατηγορούμενού τους. Οι ισχυρισμοί τους δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα και κρίθηκαν και οι τρεις προσωρινά κρατούμενοι.

Συνήγορος υπεράσπισης 30χρονης: «Τα αδικήματα που έχει τελέσει είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα»

Ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης Ελληνίδας, σημείωσε πως «τα αδικήματα που φέρεται να έχει τελέσει (σ.σ. η 30χρονη Ελληνίδα), σύμφωνα με το δικό μας Κώδικα, είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα. Και μιλάω είτε θέλετε την υπόθαλψη εγκληματία, είτε θέλετε την παρασιώπηση εγκλήματος. Δεν έχει τελέσει αυτά τα αδικήματα που αναφέρονται σ’ αυτό το βαρύ κατηγορητήριο, δηλαδή την ανθρωποκτονία που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη ληστεία με την ιδιαίτερη σκληρότητα.»

Λύτρας: « Ο εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε σχέση»

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 24χρονου Ρομά, Απόστολος Λύτρας, τόνισε: «Μετά από πολύωρη ανάκριση διατάχθηκε η προσωρινή κράτηση και των τριών. Ο εντολέας μου αρνείται την οποιαδήποτε σχέση με το συγκεκριμένο έγκλημα. Θεωρώ ότι μόλις βγουν τα αποτελέσματα του DNA απ’ το εγκληματολογικό εργαστήριο θα αποδειχθεί περίτρανα ότι ούτε ακούμπησε το συγκεκριμένο, αν θέλετε, όπλο – ξύλο δηλαδή που βρέθηκε που έχει χτυπηθεί το θύμα, ούτε αποτυπώματα, ούτε τίποτα.

Από κει και μετά όλες οι διαδικασίες που είναι να κάνουμε στις προθεσμίες που έχουμε, θα τις εξαντλήσουμε». Ερωτηθείς αν ο εντολέας του γνωρίζει ποιος είναι ο δράστης, απάντησε: «Δε γνωρίζει εάν το έκανε κάποιος άλλος. Όλες οι ενδείξεις είναι πάντως ότι το έκανε ο πρώτος των κατηγορουμένων», ενώ ακολούθως ερωτηθείς για το εάν οι τρεις κατηγορούμενοι ήταν μαζί με το θύμα, απάντησε: «Επιβεβαιώνεται ότι ήταν μαζί και κατέβηκαν από το αυτοκίνητο οι τρεις πρώτοι – το θύμα, ο πρώτος κατηγορούμενος ο Αλβανός και η κοπέλα – κι έγινε αυτό που συνέβη».

Το βράδυ του εγκλήματος

Το βράδυ της Κυριακής του εγκλήματος, ο 31χρονος πήγε σε μπαρ της Κυπαρισσίας και από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, είχε τα χρήματα μαζί. Στο μπαρ συνάντησε να διασκεδάζει τον 33χρονο ομοεθνή του, τον οποίο γνώριζε από παλιά, καθώς είχαν εργασθεί μαζί σε άλλη περιοχή, ενώ για ένα χρονικό διάστημα ήταν και συγκάτοικοι. Μαζί με τον 33χρονο Αλβανό, ο οποίος διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Κυπαρισσία και εργάζεται περιστασιακά ως εργάτης γης, ήταν μια 30χρονη Ελληνίδα, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι διαζευγμένη μητέρα δύο παιδιών που είχε εργαστεί στο συγκεκριμένο καφέ μπαρ και η οποία διαμένει στο ίδιο σπίτι με τον 33χρονο Αλβανό.

Μαζί τους ήταν κι ένας 24χρονος Ρομά από τη Βαλύρα. Εκεί φαίνεται πως το 31χρονο θύμα αποκάλυψε το μεγάλο ποσό που είχε συγκεντρώσει από την εργασία του και πως το έχει πάνω του. Από μαρτυρίες, αλλά και βιντεοληπτικό υλικό, οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι από το μπαρ έφυγαν ξημερώματα όλοι μαζί, ενώ στο αυτοκίνητο μαζί τους μπήκε και το 31χρονο θύμα.

Άγνωστο ακόμα με ποια πρόφαση και τι ρόλο έπαιξε ο καθένας, καθώς δεν παραδέχονται τις πράξεις τους, έπεισαν τον 31χρονο και τον πήγαν στην παραλία Καρτελάς. Εκεί με κάποιο μεταλλικό αντικείμενο, ίσως και αγροτικό εργαλείο χειρός (το οποίο δεν είχε βρεθεί ακόμα), χτύπησαν τον 31χρονο και τον έριξαν στο έδαφος. Μετά, τα χτυπήματα ήταν αλλεπάλληλα, μέχρι που ο άτυχος άντρας άφησε την τελευταία του πνοή.


[There are no radio stations in the database]