Δρακόντεια μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου – Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί

14 Νοεμβρίου 2022

Δρακόντεια είναι τα μέτρα που θα λάβει η Αστυνομία για την 49η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ, επί ποδός θα βρίσκονται 5.682 αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες.

Τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με τα περσινά του 2021. Υπενθυμίζεται ότι τότε είχαν «επιστρατευτεί» περίπου 5.950 αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι ήδη πραγματοποιούνται οι τελευταίες συσκέψεις με τους επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σαρωτικοί έλεγχοι από την ΕΛΑΣ


Έμφαση θα δοθεί στους ελέγχους κατά τη διάρκεια προσυγκεντρώσεων οι οποίοι θα καταλήγουν σε προσαγωγές ή συλλήψεις εάν κριθεί αναγκαίο. Βαρύτητα δίνεται και σε κτίρια που ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ως ορμητήρια για επεισόδια και επιθέσεις εναντίον αστυνομικών, αλλά και ως κρυψώνες για τυχόν «πολεμοφόδια».

Στο πλαίσιο αυτό ενεργοποιείται το δίκτυο πληροφοριών της Αστυνομίας, έτσι ώστε οι δυνάμεις να διατεθούν ανάλογα με τον κόσμο και την επικινδυνότητα της κάθε συγκέντρωσης.

Ομάδα ΔΡΑΣΗ, Υ.ΜΕ.Τ, αστυνομικοί της Ασφάλειας θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του κέντρου, ενώ και φέτος οι τα ΜΑΤ, αναμένεται να χρησιμοποιήσουν κάμερες με το ειδικό κοντάρι, προκειμένου να καταγράφεται η επιχείρηση τους.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μπαίνουν -όπως κάθε χρόνο- σε κλοιό ασφαλείας, επί 24ωρου βάσεως, ενώ αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και σε κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν καταδρομικών επιθέσεων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

Ζωντανή εικόνα στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ, θα δίνει τόσο το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ., όσο και τα drones, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται τα ειδικά θωρακισμένα οχήματα ρίψης νερού («Αίαντες»), τα οποία θα επιχειρήσουν σε περίπτωση που ξεσπάσουν σοβαρά επεισόδια.

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr


[There are no radio stations in the database]