Έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης – Νεκροί και τραυματίες

13 Νοεμβρίου 2022

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην κεντρική οδό του Πέρα στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για νεκρούς και αρκετούς τραυματίες. 

Η έκρηξη σημειώθηκε στη γνωστή Μεγάλη Οδό του Πέρα (Ιστικλάλ), το πλέον τουριστικό σημείο της Κωνσταντινούπολης, όπου επικράτησαν σκηνές πανικού.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ασθενοφόρα και διασώστες για την παροχή των πρώτων βοηθειών στους τραυματίες.

Όπως μεταδίδει το CNN Turk, ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης έκανε λόγο για νεκρούς και τραυματίες, χωρίς να αναφερθεί σε αριθμό.

Αναφορές των τουρκικών ειδησεογραφικών μέσων είχαν κάνει νωρίτερα λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες.

Η έκρηξη σημειώθηκε πολύ κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου της Πόλης.

Δεν είναι επί του παρόντος γνωστά τα αίτια της ισχυρής έκρηξης -εάν οφείλεται σε εκρηκτικό μηχανισμό ή πρόκειται ενδεχομένως για διαρροή αερίου.

Η ευρύτερη περιοχή έχει αποκλειστεί.

Η κρατική τηλεόραση TRT, και τουρκικά μέσα ενημέρωσης προέβαλαν βίντεο με ασθενοφόρα και αστυνομικά οχήματα που κατευθύνονταν στο σημείο της έκρηξης.

Ο σταθμός της αστυνομίας Κασίμπασα, που βρίσκεται δίπλα, ανέφερε ότι όλα τα πληρώματα έχουν μεταβεί στο σημείο της έκρηξης, χωρίς να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.


[There are no radio stations in the database]