Τα μυστικά της επιτυχίας: Δεν αφήνεις τη μπριζόλα να «ξεκουραστεί» και 4 ακόμη άγνωστα λάθη που κάνεις και χάνει τη νοστιμιά της η μπριζόλα

11 Νοεμβρίου 2022

Τα μυστικά της επιτυχίας βρίσκονται στο παρακάτω άρθρο και καταγράφονται όλα όσα πρέπει να αποφύγετε όταν ψήνετε το κρέας. Η μπριζόλα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή είδη κρέατος στη χώρα μας και προέρχεται συνήθως από χοιρινό, βοδινό, αρνίσιο ή γίδινο κρέας. Μαγειρεύεται εύκολα με πολλούς, διαφορετικούς τρόπους ωστόσο το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό.

Αρκετές από εμάς κάνουν μερικά κοινά αλλά καθοριστικής σημασίας λάθη τα οποία καταστρέφουν τη γεύση του κρέατος. Ο χρόνος ψησίματος είναι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας για το πιάτο που θα φτάσει στο τραπέζι μας.

Τα μυστικά της επιτυχίας: Δεν αφήνεις τη μπριζόλα να «ξεκουραστεί» και 4 ακόμη άγνωστα λάθη που κάνεις και χάνει τη νοστιμιά της η μπριζόλα

Υπάρχει μια συνήθεια που οι περισσότερες νοικοκυρές κάνουμε αφού ψήσουμε το κρέας, η οποία σύμφωνα με τον σεφ Anthony Bourdain αλλοιώνει τη γεύση του κρέατος. Ο σεφ προτείνει να βγάζουμε το κρέας από τη φωτιά, μέχρι να αρχίσουμε να το τρώμε, καθώς η μπριζόλα μας πρέπει να «ξεκουραστεί» για 5-7 λεπτά χωρίς να την αγγίξουμε.

Τα 5 λάθη που κάνουμε όταν ψήνουμε μπριζόλα

1) Μαγειρεύoυμε τη μπριζόλα κατευθείαν από το ψυγείο

Η μπριζόλα πρέπει να μείνει από μισή μέχρι μία ώρα εκτός ψύξης για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν ψηθεί. Διαφορετικά μάλλον θα την φας καλοψημένη στο εξωτερικό και άψητη στο εσωτερικό.

«Η θερμότητα από το τηγάνι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να διεισδύσει στο κρέας και επομένως χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να μαγειρευτεί, με αποτέλεσμα ένα άψογο εσωτερικό ψήσιμο και υπερβολικό ψήσιμο στο εξωτερικό», υποστηρίζει η σεφ Deborah Rainford.

2) Ρίχνουμε τη μπριζόλα στο τηγάνι πριν κάψει το λάδι

Εάν επιλέξεις να μαγειρέψεις τη μπριζόλα στο μάτι της κουζίνας, θα πρέπει να βεβαιωθείς ότι την ψήνεις σε αρκετά υψηλή θερμοκρασία. Το ιδανικό ψήσιμο της μοσχαρίσιας μπριζόλας είναι το μέτριο, το οποίο πετυχαίνεται με 6-7 λεπτά ψήσιμο από κάθε πλευρά, με μια φορά γύρισμα πλευράς.

3) Δεν χρησιμοποιούμε καρυκεύματα

Τα σωστά καρυκεύματα είναι ο καλύτερος τρόπος για να απογειώσεις τη γεύση του κρέατος.

«Αν θέλω μια πινελιά βοτάνων τρίβω φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι πάνω από το κρέας», τονίζει ο σεφ Chris McDade στο eatthis.com.

4) Γυρνάμε συνέχεια την μπριζόλα

Το συνεχές αναποδογύρισμα του κρέατος κάνει πιο δύσκολο τον προσδιορισμό του βαθμού στον οποίο έχει ψηθεί η μπριζόλα.

5) Δεν αφήνεις τη μπριζόλα να «ξεκουραστεί»

«Το πρώτο λάθος που κάνουν οι νέοι μάγειρες είναι να υποτιμούν πόσο καιρό πρέπει να αφήσεις μια μπριζόλα να ξεκουραστεί μετά το μαγείρεμά της», δηλώνει η σεφ Jenna Moran.

Τα μυστικά της επιτυχίας: Δεν αφήνεις τη μπριζόλα να «ξεκουραστεί» και 4 ακόμη άγνωστα λάθη που κάνεις και χάνει τη νοστιμιά της η μπριζόλα

Δείτε το βίντεο με τα λάθη που γίνονται όταν ψήνουμε μπριζόλες


[There are no radio stations in the database]