Πειθαρχικές διώξεις σε Μαρινάκη και Βρέντζο για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

10 Νοεμβρίου 2022

Ο Υπεύθυνος Άσκησης Δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων, Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος, άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος των Βαγγέλη Μαρινάκη και Γιάννη Βρέντζου για τις δηλώσεις τους μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος άσκησε πειθαρχικές διώξεις σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του μέλους του Δ.Σ. της ερυθρόλευκης ΠΑΕ, Γιάννη Βρέντζου.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης είχε πει μεταξύ άλλων:

Με τέτοιες αποδόσεις ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει όλα τα παιχνίδια και να πάρει το πρωτάθλημα. Από εκεί και πέρα το τι έχει συμβεί από το πρώτο λεπτό στο σημερινό ματς είναι μια σφαγή που δεν έχει προηγούμενο. Είναι από τις μεγαλύτερες σφαγές στην ιστορία από ένα στημένο διαιτητή, μια στημένη Ομοσπονδία στην οποία λειτουργεί το παρακράτος, το οργανωμένο έγκλημα.

Θυμίζουμε ότι ο Βρέντζος είχε πει:

«Αυτό που είναι ξεκάθαρο και αναδείχθηκε είναι πως το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από ένα φασιστικό παρακράτος που διέπεται από παρανομία και οργανωμένο έγκλημα. Αυτό βέβαια είναι λογικό όταν στα τελευταία τρία χρόνια λειτούργησε μέσα στην Κυβέρνηση ένα καθεστώς παρανομίας στο Μέγαρο Μαξίμου με επικεφαλής τον Γρηγόρη Δημητριάδη και άλλα λαθραία και παράνομα στοιχεία».

«Βόμβες» Βρέντζου εναντίον της κυβέρνησης: «Το ελληνικό ποδόσφαιρο διοικείται από φασιστικό παρακράτος, να αποχωρήσει ο Ολυμπιακός»

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Από τον Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, κ. Κωνσταντίνο Σπυρόπουλο, ασκήθηκε Πειθαρχική Δίωξη σε βάρος των ακολούθων προσώπων.

Βαγγέλη Μαρινάκη, προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και Γιάννη Βρέντζου, μέλους ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός διότι ως αξιωματούχοι της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δυσφήμησαν ποδοσφαιρικές αρχές και όργανα προβαίνοντας σε δημόσιες δυσμενείς δηλώσεις, ήτοι σε δηλώσεις που κατ’ αντικειμενική κρίση δύνανται να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των προσώπων στα οποία αφορούν.

Η ανωτέρω πράξη προβλέπεται και τιμωρείται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 20Α παρ. 1, 2α’ και 26 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ”.


[There are no radio stations in the database]