Οικονόμου: “Αν παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας”

7 Νοεμβρίου 2022

Το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας Documento αλλά και η τελευταία πρόκληση της Άγκυρας απέναντι στον Απόστολο Τζιτζικώστα βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου.

«Δεν τιμά τις Αρχές της Τουρκίας να κάνει φτηνή πολιτική με καψόνια»: το σχόλιο αυτό έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αναφορικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στη Σμύρνη το Σάββατο με «πρωταγωνιστή» τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου, ο κ. Τζιτζικώστας προσπαθεί στα ζητήματα με την Τουρκία να είναι κομμάτι της λύσης ενώ η Τουρκία μέρος του προβλήματος.

«Ισχυρισμοί χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση»

Αναφορικά με τα όσα δημοσίευσε η κυριακάτικη εφημερίδα Documento για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως πρόκειται για ισχυρισμούς, χωρίς την απαιτούμενη τεκμηρίωση.

Ξεκαθάρισε δε, πως τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας θα διερευνηθούν για να μην μείνει καμία υποψία, καμία σκιά.

Είπε δε, πως εάν αυτά που δημοσιεύτηκαν αποδειχτούν τότε θα διωχθούν όσοι παρανόμησαν.

«Αν αποδειχτούν θα πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες και να διωχθούν όσοι παρανόμησαν. Το ίδιο θα συμβεί και αν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί προς εκείνους σε όσους σπέρνουν τις πληροφορίες. Δεν χρειάζεται να επανέλθω. Χρειάζεται να τοποθετηθούμε για την εργαλειοποίησή του. Η πρακτική αξιοποίησης κακόβουλων λογισμικών φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί και στην Ελλάδα. Γνωστοί μηχανισμοί αποδίδουν τη χρήση στην κυβέρνηση. Δεν υπάρχει οποιοδήποτε τεκμήριο. Επικαλούνται πηγές που δήθεν έκαναν τις παρακολουθήσεις και έπειτα αποφάσισαν να διαθέσουν τα στοιχεία σε αυτούς που κάνουν αποκαλύψεις. Η χειρότερη εκδοχή είναι όλα αυτά να είναι κατασκευασμένα. Αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Δεν υποκύπτουμε σε υπονοούμενα. Θα τα αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και με θεσμικότητα. Τα λογισμικά αυτά δεν τα αγόρασε και δεν τα χρησιμοποιεί καμιά δημόσια υπηρεσία» είπε επίσης ο κ. Οικονόμου.

Επίσης, ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε για ακόμη μια φορά το γεγονός ότι καμία δημόσια αρχή της χώρας μας δεν αγόρασε και δεν χρησιμοποιεί παράνομο λογισμικό παρακολούθησης.

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (7/11/22)

Είπε, επίσης, πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε απαγόρευση χρήσης παράνομων λογισμικών σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια.

Έστρεψε δε, τα «βέλη» του κατά του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «συμφέροντα και κέντρα» ενώ είπε πως διάφοροι δεν έκρυψαν ότι θα προτιμούσαν άλλη κυβέρνηση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε τους ισχυρισμούς, χωρίς να περιμένει» είπε ο κ. Οικονόμου, κάνοντας παράλληλα λόγο για «τραγικό ατόπημα» από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Απαντώντας σε ερώτημα για τα όσα γράφει η εφημερίδα Documento, ο κ. Οικονόμου είπε:

«Αν έχει φτάσει στο σημείο να παρακολουθείται ο υπουργός Εξωτερικών, μιλάμε για υποθέσεις κατασκοπείας. Αν παρακολουθούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, παρακολουθείται ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Κινητοποιήθηκε η κυβέρνηση, θεσμικά, γιατί αυτή είναι πάντα η αντίδρασή μας για να βρεθεί άκρη και λύση. Και θα επιδιώξουμε να βρεθεί μέχρι τέλους».


[There are no radio stations in the database]