Κοζάνη: Νεκρός 55χρονος που πνίγηκε τρώγοντας μηλόπιτα – «O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά» λέει η κόρη του

7 Νοεμβρίου 2022

Ένα τόσο δα κομμάτι απο μηλόπιτα ήταν ικανό να κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής στον 55χρονο Περικλή Καρυπίδη.

Ο 55χρονος που ζούσε σε χωριό της Κοζάνης, πέρασε από το σπίτι του αδελφού του να τον επισκεφτεί. Ο αδελφός του, του πρότεινε να τον κεράσει λίγη μηλόπιτα και εκείνος δέχτηκε. Τίποτα δεν προμήνυε την τραγική εξέλιξη του κεράσματος αυτού.

«Πήγε να δει τον θείο μου. Ο θείος μου του έδωσε μηλόπιτα και στον δρόμο μάλλον την έφαγε και πνίγηκε και ο πνιγμός έφερε την ανακοπή, πνευμονική εμβολή και επειδή έπεσε κάτω ήταν εγκεφαλικά νεκρός μετά», λέει στο MEGA η κόρη του θύματος.

Πνίγηκε στον δρόμο

Όπως φαίνεται, ο 55χρονος πήρε μαζί του για το σπίτι λίγη μηλόπιτα. Στη διαδρομή όμως θέλησε να δοκιμάσει το γλυκό, με αποτέλεσμα ένα κομμάτι να φράξει τον λαιμό του και να μην μπορεί να ανασάνει.

Ο άτυχος 55χρονος έπεσε στο έδαφος και κάθε λεπτό ήταν κρίσιμο για τη ζωή του. Η κόρη του καταγγέλλει πως πέρασαν τουλάχιστον τρία άτομα εκ των οποίων κανένα δεν τον βοήθησε.

«Ένας γείτονας ειδοποίησε τον θείο μου, ο θείος μου του έκανε ΚΑΡΠΑ, συνήλθε, αλλά ο εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο πάνω από 15 λεπτά. Αν ο γείτονας έκανε ίσως ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου, αν κάποιος έκανε ΚΑΡΠΑ πριν ειδοποιήσει τον θείο μου… Τον περάσανε τουλάχιστον τρεις χωριανοί».

Αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες από τον αδελφό του και έδειχνε σημάδια ενθαρρυντικά, το ΕΚΑΒ τον μετέφερε στο Μαμάτσειο νοσοκομείο όπου και αφαιρέθηκε το κομμάτι της μηλόπιτας και διασωληνώθηκε. Τα 15 λεπτά που είχε μείνει ήδη όμως χωρίς οξυγόνο μάλλον ήταν μοιραία.

«Μετά από τις εξετάσεις που του έκαναν, τις αξονικές και όλα αναλυτικά, βρήκαν αυτό το κομμάτι γλυκού στον λαιμό. Οι γιατροί τον περιποιήθηκαν στο ‘Μαμάτσειο’, πέσαν πάνω του.

«Πήγε, έκατσε έξι μέρες στο νοσοκομείο ‘Άγιος Παύλος’, τα ίδια κάναν και εκεί, τον επισκέφτηκα τελευταία μέρα, του είπα ότι θα  φροντίζω την οικογένειά του, όπως έκανα όλα τα χρόνια», λέει η αδερφή του 55χρονου.

«Κατέληξε» στο νοσοκομείο

Από τις 29 Οκτωβρίου ο άτυχος άνδρας έδωσε μεγάλη μάχη, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε, πριν από δύο μέρες άφησε την τελευταία του πνοή. Τραγική ειρωνεία, πως εκείνη τη μέρα θα γιόρταζε την επέτειο γάμου με τη γυναίκα του και πριν από έναν μήνα μάλιστα, πάντρεψε την κόρη του.

«Εγώ παντρεύτηκα 08/10. Ήμασταν μαζί στον γάμο ωραία και καλά, περάσαμε ωραία στον γάμο τον δικό μου. Μετά 29/10 είχαν επέτειο η μαμά και ο μπαμπάς, ήταν μία χαρά. Ήταν αγαθός, δεν ήθελε ποτέ το κακό κανενός. Πάρα πολύ αγαθή και καλή ψυχή».

Όλες οι όμορφες στιγμές έσβησαν τόσο αναπάντεχα και τραγικά. Η οικογένεια του 55χρονου έχασε τον άνθρωπό της από ένα μόνο κομμάτι μηλόπιτα.

«O εγκέφαλός του ήταν χωρίς οξυγόνο για 15 λεπτά. Έπρεπε η ΚΑΡΠΑ να γίνει νωρίτερα, περάσαν τουλάχιστον τρεις χωριανοί χωρίς να βοηθήσουν» λέει συντετριμμένη η κόρη του θύματος στο Live News.

«Περισσότερο σκέφτομαι την αδερφή μου που είναι 16 χρονών και τη μητέρα μου» κατέληξε η ίδια.


[There are no radio stations in the database]