Γιάννης Καλλιάνος: «Το 112 δεν είναι για χόρταση, δεν ξέρω κάτω από ποιες προϋποθέσεις βγαίνει»

7 Νοεμβρίου 2022

Το 112 στάλθηκε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Πολίτες τρομοκρατήθηκαν και οι καταστηματάρχες έκλεισαν τα μαγαζιά που θα ήταν κανονικά ανοιχτά αυτή την Κυριακή.

Πολίτες και κρατικός μηχανισμός βρίσκονταν σε ετοιμότητα για την επέλαση της κακοκαιρίας Eva, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν όσο σφοδρή αναμενόταν και ευτυχώς δεν δημιούργησε σημαντικά προβλήματα.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά σε ολόκληρη την Επικράτεια τη Κυριακή 6 Νοεμβρίου, λόγω των ισχυρών καιρικών φαινομένων που επρόκειτο να πλήξουν πολλές περιοχές της χώρας.

Έτσι, τα μαγαζιά δεν άνοιξαν. Αλλά και στα ξενοδοχεία κόστισε η λάθος πρόβλεψη.

«Περιμέναμε την κακοκαιρία αλλά δεν ήρθε ποτέ. Πανικοβληθήκαμε χωρίς λόγο» λένε οι πολίτες στην εκπομπή «Live news» στο ΜEGA

«Άκουσαν τους μετεωρολόγους αλλά αδίκως. Ένα Σάββατο περιμένουμε να δουλέψουμε» υποστηρίζουν οι καταστηματάρχες.

Στο Twitter οι χρήστες έριξαν τα δικά τους αστραπόβροντα. Καταστηματάρχες και πολίτες αντιμετωπίζουν με χιούμορ όσα έγιναν.

Από την άλλη, οι μετεωρολόγοι θα πουν πως τα στοιχεία μέχρι την τελευταία στιγμή έδειχναν πως η απόφασή τους να προειδοποιήσουν για έκτακτα φαινόμενα ήταν σωστή.

Σίγουρα σε διάφορες περιοχές σημειωθήκαν υψηλά επίπεδα βροχοπτώσεων, παρόλα αυτά κάποιοι μετεωρολόγοι έκαναν λόγο για άσκοπη χρήση του 112.

«Συμφωνώ ότι τι 112 δεν είναι για χόρταση. Δεν ξέρω κάτω από ποιες προϋποθέσεις βγαίνει, δεν είμαι εγώ αρμόδιος γι’ αυτό. Εδώ στο MEGA είχαμε πει ότι θα είναι κακοκαιρία. Ποτέ δεν είπα ότι θα έρθει η καταστροφή του κόσμου», είπε ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.

Και συμπλήρωσε:

«Δεν είμαι υπεύθυνος ούτε για το πότε θα σταματήσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά. Ωστόσο, είναι προτιμότερο να ενημερώσουμε και να προστατεύσουμε σε τοπικό επίπεδο παρά να μην σταλεί ποτέ κανένα μήνυμα και να έχουμε ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους».


[There are no radio stations in the database]