Μάνδρα: Στον εισαγγελέα ο 14χρονος που σκότωσε τον 17χρονο αδερφό του

5 Νοεμβρίου 2022

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει σήμερα Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, ο 14χρονος που ομολόγησε ότι σκότωσε τον αδερφό του στην Μάνδρα Αττικής καθώς και ο πατέρας τους. 

Ο πατέρας των παιδιών κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων και παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Υπενθυμίζεται ότι το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (3/11) ο 17χρονος βρέθηκε νεκρός σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από την στάνη που είχε πάει με τον 14χρονο αδερφό του για να μαζέψουν τα πρόβατα που διατηρεί η οικογένεια.

Στη συνέχεια ο 14χρονος επέστρεψε στο σπίτι του και είπε στους γονείς του ότι χάθηκε με τον μεγαλύτερό του αδερφό μέσα στο δάσος. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία ξεκίνησε τις έρευνες.

Οι Αρχές που εντόπισαν το άψυχο σώμα του 17χρονου διαπίστωσαν ότι έφερε χτύπημα από καραμπίνα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του. Σε κοντινή απόσταση από το άψυχο κορμί του εντοπίστηκαν και τα δύο φυσίγγια.

Εξ’ αρχής οι αστυνομικοί που ανέλαβαν την υπόθεση, υποψιάστηκαν τον 14χρονο αδερφό ο οποίος κατά την πρώτη του κατάθεση υποστήριξε ότι δεν ήταν αυτός που πυροβόλησε τον 17χρονο.

«Ήταν ατύχημα»

«…Εγώ είχα την καραμπίνα στα χέρια μου, μου την έδωσε ο αδελφός μου για να κυνηγήσω ένα αγριογούρουνο. Απομακρύνθηκα λίγο για να το κυνηγήσω και ούτε κατάλαβα πώς έγινε και η καραμπίνα εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα ο αδελφός μου να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Ήταν ατύχημα, ούτε κατάλαβα πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο», είπε στη συνέχεια ο 14χρονος.

Εν τω μεταξύ, ο πατέρας τους, αρχικά στις καταθέσεις του, είχε πει πως δεν είχε καραμπίνα, ωστόσο στη συνέχεια παραδέχθηκε ότι είχε μία παράνομη σε ένα σεντούκι.

«… Δεν είπα τίποτα σε κανέναν όταν είδα τον αδελφό μου πεσμένο στο έδαφος, φοβήθηκα, τρομοκρατήθηκα, και γύρισα στο σπίτι» συμπλήρωσε ο 14χρονος λίγο πριν αναλάβει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για ό,τι συνέβη.

Επίσης σήμερα αναμένεται και η νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να καθοριστεί η απόσταση από την οποία έχει βληθεί το θύμα, όπως και το ύψος, καθώς ο 14χρονος έχει μικρό ύψος και σωματοδομή.


[There are no radio stations in the database]