Μαίρη Συνατσάκη: Η εγκυμοσύνη και το gender reveal party – «Άλλη μια φορά είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο της μητρότητας»

4 Νοεμβρίου 2022

Η Μαίρη Συνατσάκη παραμένει ενεργή στα social media κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της. Έτσι αποφάσισε να κάνει ένα Q&A και να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις των διαδικτυακών της φίλων σχετικά με την όμορφη αυτή περίοδο που διανύει.

Η Μαίρη Συνατσάκη διανύει τον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης της και περιμένει το πρώτο της παιδί, καρπό του έρωτά της με τον σύντροφό της, Ίαν Στρατή.

Η παρουσιάστρια και επιχειρηματίας μίλησε για την απόφασή της να κάνει παιδί με τον τωρινό της σύντροφο, για το θέμα των κιλών, αλλά και το γεγονός ότι είχε σκεφτεί να δημιουργήσει και μόνη της οικογένεια.

«Η ιδεολογία και η ηθική πρέπει να συμφωνεί με τον άλλον άνθρωπο για να έχεις μια υγιή σχέση. Αν σε βασικά πράγματα για αυτή τη ζωή διαφωνείς ριζικά με τον άλλον, όσο και να είσαι… Βούδας είναι μια δυσκολία. Δεν είναι εύκολο να μιλάς για θεμελιώδη πράγματα και να τσακώνεσαι με τον άλλον για βασικά πράγματα. Δεν θα μπορούσα να είμαι με κάποιον άνθρωπο που δεν είναι φεμινιστής, ειδικά σε αυτή τη φάση… με τίποτα» απάντησε σχετικά με το αν πρέπει ο σύντροφός της να έχει τις ίδιες ιδεολογίες με εκείνη.

Μαίρη Συνατσάκη: «Δεν πολυζυγίζομαι. Είμαι οκ με τις αλλαγές που έχουν συμβεί στο σώμα μου»

Για τα κιλά της εγκυμοσύνης της η Μαίρη Συνατσάκη ανέφερε: «Δεν πολυζυγίζομαι. Έτσι όπως ήταν στην αρχή η εγκυμοσύνη με τους εμετούς, έβλεπα στον καθρέφτη μου ότι βασικά αδυνάτιζα. Δεν είναι ότι έπαιρνα γραμμάριο, βασικά δεν είχα καν ζυγαριά σε αυτή τη φάση. Μετά πήρα μια ζυγαριά, ήθελα να έχω έναν μπούσουλα σε σχέση με το πώς πάνε τα πράγματα αλλά επειδή είδα ότι το σώμα μου άπαξ που άρχισα να τρώω ξανά λειτουργούσε όπως και πριν. Δεν έχω λιγούρες, δεν έχω φοβερό αίσθημα πείνας.

Γενικά είδα ότι ήμουν όπως πριν, οπότε δεν είχα την ανάγκη να ζυγίζομαι. Επειδή έχω περάσει διατροφικές διαταραχές είναι λίγο triggering το να ζυγίζομαι. Δεν θέλω να πω πόσα κιλά είμαι. Το κοιτάω με τα ρούχα και την εικόνα μου. Είμαι πολύ οκ με τις αλλαγές που έχουν συμβεί μέχρι στιγμής στο σώμα μου».

Το ενδεχόμενο της μητρότητας σε προηγούμενες σχέσεις της και η επιθυμία για οικογένεια

«Άλλη μια φορά στη ζωή μου είχα σκεφτεί το ενδεχόμενο της μητρότητας σε μια σχέση που ήταν μακροχρόνια. Όπως τα έδειξε η ζωή καλώς δεν προχώρησε προς τα εκεί. Προσωπικά δεν είχα νιώσει την επιθυμία για παιδί μέχρι την ηλικία που είμαι, ανεξάρτητα από έναν σύντροφο. Από το λίγο που με ξέρω και με καταλαβαίνω πιστεύω ότι αν είχα φτάσει εκεί στα 41, 42 και δεν είχε ευδοκιμήσει κάποια σχέση μου θα έμπαινα στη διαδικασία μόνη μου για την απόκτηση ενός παιδιού. Ίσως να σκεφτόμουν και το ενδεχόμενο υιοθεσίας. Χρειάζομαι όμως το κομμάτι της συνεργασίας, για την ευθύνη που έρχεται. Είναι δύσκολο και το έχω δει σε κοντινό μου άνθρωπο. Δεν είμαι ακόμη εκεί, θέλω να το μοιραστώ με κάποιον. Οπότε νομίζω πως μου το προκάλεσε ο… πατέρας του παιδιού».

«Φαινομενικά δεν ήταν καμία σχέση μου τόσο σοβαρή και η σύνδεση μου τόσο ουσιαστική με κανέναν άλλον για να αποφασίσω να κάνω παιδί» απάντησε ειλικρινά η Μαίρη Συνατσάκη.

Μαίρη Συνατσάκη: «Κάναμε gender reveal party το καλοκαίρι. Δεν θα κάνουμε baby shower»

«Δεν μπορεί το μυαλό μου να συλλάβει ότι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ένα ανθρωπάκι βρίσκεται στην κοιλιά μου. Αν μου λέγατε ότι κυοφορώ γατί, περισσότερο θα σας πίστευα. Είναι πολύ περίεργο! Είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα όταν κουνιέται» εξομολογήθηκε η Μαίρη Συνατσάκη.

«Κάναμε gender reveal party το καλοκαίρι, ήμασταν πέντε έξι άνθρωποι. Έχω ένα μικρό βίντεο από αυτό. Δεν ξέρω αν αισθανθώ ποτέ οκ να το ανεβάσω. Baby shower δεν θα κάνουμε γιατί είναι αρκετά προνομιούχα η θέση μου αυτή τη στιγμή να μπορώ να αποκτήσω πράγματα που χρειάζεται το παιδί, χωρίς να είναι δώρα» αποκάλυψε μεταξύ άλλων, η εγκυμονούσα.


[There are no radio stations in the database]