Η Dodge παρουσιάζει το muscle car του μέλλοντος

4 Νοεμβρίου 2022

Στην εντός έδρας έκθεση SEMA η Dodge είχε σαν κεντρικό πρωταγωνιστή το ηλεκτρικό πρωτότυπο Charger Daytona SRT Concept με το οποίο η αμερικάνικη εταιρία καταθέτει την πρότασή της για το μέλλον των διάσημων muscle cars

Dodge_Charger_Daytona_EV__4_

Η Dodge με το Charger Daytona SRT Concept έδωσε ελπίδες στους φίλους των επιδόσεων και των muscle cars για το ηλεκτρικό μέλλον της αυτοκίνησης.
Η Dodge αξιοποίησε τη συμμετοχή της στην κορυφαία έκθεση για βελτιωτές παγκοσμίως προκειμένου να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του αυτοκινήτου παραγωγής που θα παρουσιαστεί το 2024. Στην προκειμένη μάλιστα περίπτωση, η Dodge ενημέρωσε το κοινό της έκθεσης πως το νέο της μοντέλο θα προσφέρει μια επιλογή από εννέα διαφορετικές αποδόσεις, με τις κορυφαίες εκδόσεις του να συνοδεύονται από ένα «κρυστάλλινο» κλειδί.

Η υποδοχή για το κλειδί αυτό, είναι στο ταμπλό του αυτοκινήτου και λειτουργεί όπως το κλειδί της Bugatti Chiron που «απελευθερώνει» την τελική του αυτοκινήτου. Από τη Dodge προκύπτει πως τα μοντέλα με τεχνολογία 400 volt, θα έχουν απόδοση από 461 έως 598 ίππους, κάτι που αλλάζει με τη χρήση του κλειδιού, στις εκδόσεις αναβάθμισης Dodge Direction Connection eStage 1 ή eStage 2.


Στην eStage 1 οι 461 ίπποι γίνονται 502, ενώ το eStage 2 προσθέτει επιπλέον 40 ίππους. Το SRT έχει βαφτεί σε τριπλή στρώση Stryker Red και εφοδιάζεται με ζάντες από ανθρακονήματα 18 ιντσών και ελαστικά για dragster. Οι επισκέπτες της SEMA μπορούν επίσης να διαμορφώσουν την πατέντα Fratzonic Chambered Exhaust του SRT η οποία έχει σαν στόχο την αναπαράσταση των ηχητικών ερεθισμάτων των κλασσικών V8 κινητήρων. Το κοινό κλήθηκε λοιπόν να δώσει τα σχόλια του στους μηχανικούς της Dodge σχετικά με τον ήχο από τα ηχεία του συστήματος για το μοντέλο παραγωγής.

Κλείσιμο


[There are no radio stations in the database]