Νέο πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικών Σχολείων

2 Νοεμβρίου 2022

Ένα καινοτόμο πρόγραμμα τουριστικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικών, που φέρει το όνομα «Φιλοξενία μου», ξεκινά από τη φετινή χρονιά και αφορά όλα τα σχολεία της χώρας.

Από φέτος, οι μαθητές της Β και Γ τάξης των Δημοτικών σχολείων, θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την έννοια της φιλοξενίας και να γνωρίσουν τον κόσμο της αποκτώντας συνάμα μία πρώτη επαφή με τις αρχές του βιώσιμου επιχειρείν του τουριστικού κλάδου. Το νέο πρόγραμμα «Φιλοξενία μου», που αποτελεί μία πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Υπουργείου Τουρισμού, ήδη από τη φετινή χρονιά γίνεται διαθέσιμο για το σύνολο των σχολείων της χώρας στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων. Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό και την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, παρουσία της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττας Μακρή.

Μέσα από το καινοτόμο υλικό του, ειδικά ανεπτυγμένο για την αξιοποίησή του από τους νεαρούς μαθητές, το πρόγραμμα «Φιλοξενία μου» στοχεύει στην ενεργό εμπλοκή και την διαδραστική γνωριμία των μικρών μαθητών με τις αρχές και τις μεθόδους της επιχειρηματικότητας, την έννοια της φιλικής προς το περιβάλλον τουριστικής ανάπτυξης καθώς και τις προοπτικές επαγγελματικής σταδιοδρομίας και δημιουργίας που κρύβει ο χώρος.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν στην πράξη τα στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της χώρας μας, τις ξεχωριστές ομορφιές του κάθε τόπου, τον πολιτισμό και την παράδοσή του καθώς και την αξία τους. Με τον τρόπο αυτό, επιτυγχάνεται η συνειδητοποίηση της μοναδικότητας κάθε γωνιάς της πατρίδας μας καθώς και της ευθύνης για την προστασίας της.

Παράλληλα, εμπεδώνεται με τον καλύτερο τρόπο η αρχή του σεβασμού απέναντι σε διαφορετικούς πολιτισμούς και λαούς ως θεμέλιο τόσο της φιλοξενίας όσο και της ταυτότητάς μας.

«Η φιλοξενία είναι πρώτα και πάνω από όλα στάση ζωής. Μαζί με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος εκκινήσαμε την προσπάθεια, ώστε οι βάσεις της υγιούς ανάπτυξής της να τεθούν ήδη από το σχολείο. Για πρώτη φορά, οι μικροί μαθητές της χώρας θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της ελληνικής φιλοξενίας, τα επαγγέλματα και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας του κλάδου, να αναγνωρίσουν και να εμπεδώσουν την εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας στο πεδίο του τουρισμού και τελικώς να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες και προτάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη.


[There are no radio stations in the database]