Ιταλία: Η κυβέρνηση Μελόνι επαναφέρει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς στα καθήκοντά τους

1 Νοεμβρίου 2022

Οι Ιταλοί γιατροί και νοσηλευτές που τέθηκαν σε αναστολή λόγω της άρνησής τους να εμβολιαστούν κατά του Covid-19 μπορούν τώρα να επιστρέψουν στην εργασία τους, δήλωσε τη Δευτέρα η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζορτζία Μελόνι.

Σύμφωνα με το barrons.com, η Ιταλία έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που καθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, αποφασίζοντας το 2021 ότι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο ή να μεταφερθούν σε άλλους ρόλους ή να απολυθούν χωρίς αμοιβή.

Αυτή η υποχρέωση είχε οριστεί να λήξει τον Δεκέμβριο, αλλά μεταφέρθηκε για την Τρίτη λόγω «έλλειψης ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Orazio Schillaci.

Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που επλήγη σκληρά από την πανδημία του κορωνοϊού στις αρχές του 2020 και έκτοτε έχει καταγράψει σχεδόν 180.000 θανάτους.

Ωστόσο, τα δεδομένα έδειξαν ότι ο αντίκτυπος του ιού στα νοσοκομεία «είναι πλέον περιορισμένος», είπε ο Schillaci.

Ο Μελόνι είπε ότι η κίνηση, η οποία έχει επικριθεί από την κεντροαριστερά ως νίκη για τους γιατρούς κατά της φαξ, θα οδηγήσει 4.000 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Η κυβέρνησή της, η πιο ακροδεξιά από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ορκίστηκε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα πριν.Οι οπαδοί της κυβέρνησης Μελόνι τάχθηκαν ενάντια σε πολλά από τα μέτρα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι, όταν ήταν το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, και είχε υποσχεθεί να χρησιμοποιήσει τις πρώτες της συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου για να σηματοδοτήσει μια σαφή ρήξη στις πολιτικές με τον προκάτοχό της.


[There are no radio stations in the database]