Τι γνωρίζουμε για τη Lotus Eletre

31 Οκτωβρίου 2022

Η Lotus αποκάλυψε τις εκδόσεις και τις τιμές του πρώτου της ηλεκτρικού SUV μοντέλου, Eletre

221026112859_Lotus-Eletre-Reveal-Pricing-and-Open-Order-Book-1

Η Lotus Eletre σηματοδοτεί τη νέα εποχή της βρετανικής εταιρείας, που στοχεύει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας των μοντέλων της και σύμφωνα με επίσημες πηγές, το ηλεκτρικό SUV είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις, με την ισχύνα ξεκινά από τους 603 PS και να φτάνει τους 905 PS.

Η Eletre, στη βασική της έκδοση θα κοστίζει 95.990 ευρώ, μιλώντας για τη Μεγ. Βρετανία, θα αποδίδει 603 ίππους και θα προσφέρει 600 χιλιόμετρα αυτονομίας με μία φόρτιση. Ακολουθεί η έκδοση Eletre S, όπου η απόδοση ισχύος και η αυτονομία παραμένουν στα ίδια επίπεδα, αλλά ο εξοπλισμός εμφανίζεται πλουσιότερος. Εδώ η τιμή αγγίζει τις 120.990 ευρώ.

Ο εξοπλισμός της συγκεκριμένης έκδοσης,  μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ηχοσύστημα KEF Reference με 23 ηχεία και ισχύ 2.160 W, σκούρα τζάμια στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, και κινούμενη πίσω αεροτομή. Η κορυφαία έκδοση με την ονομασία R βάζει υποψηφιότητα για τον τίτλο του ταχύτερου αμιγώς ηλεκτρικού SUV στον κόσμο.

Η Lotus Eletre R έχει δύο ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική ισχύ 905 ίππων και αυτονομία περίπου 490 χιλιομέτρων. Ο χρόνος για τα 100 χλμ./ώρα από στάση είναι μόλις 2,95 δευτερόλεπτα (στις δύο πρώτες εκδόσεις είναι 4,5 δευτερόλεπτα), ενώ η μπαταρία είναι κοινή για όλες τις εκδόσεις του αυτοκινήτου, με χωρητικότητα 112 kWh.

Η τιμή της Lotus Eletre R ξεκινά από τις 150.990 ευρώ και θα είναι η μόνη έκδοση του μοντέλου που θα διαθέτει και πρόγραμμα οδήγησης Track Mode, καθώς και τελική ταχύτητα 265 χλμ./ώρα. Η Lotus κάνει λόγο για ταχύτητα φόρτισης από το 10 έως το 80% μόλις σε 20 λεπτά της ώρας, προφανώς σε ταχυφορτιστή, χωρίς όμως να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες για τις προδιαγραφές φόρτισης του αυτοκινήτου.

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις, το βιβλίο παραγγελιών για τη νέα Lotus Eletre έχει ήδη ανοίξει.


[There are no radio stations in the database]