Αντιδράσεις για την παράσταση δελφινιών στο Αττικό Πάρκο: «Παράνομη κάθε είδους συμμετοχής»

31 Οκτωβρίου 2022

Μία ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έμελλε να ξεσηκώσει αντιδράσεις, με επίκεντρο τα δελφίνια του πάρκου.

Ο υπουργός Ανάπτυξης επισκέφτηκε την Κυριακή (30/10) το πάρκο μαζί με την οικογένειά του, και όπως ανέφερε και στο ποστάρισμά του στο Instagram, «αξίζει τον κόπο να πάτε με τα παιδιά σας και να δουν από κοντά όλα αυτά τα υπέροχα ζώα».

Ανάμεσα στις φωτογραφίες που ανήρτησε, υπάρχει και μία με τα δελφίνια του πάρκου κατά τη διάρκεια επίδειξης των ικανοτήτων τους.

Η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς επικοινώνησε με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας προκειμένου να πράξει τα δέοντα μετά τη δημοσιοποίηση του υλικού με τα δελφίνια, που φαίνεται να συμμετέχουν σε παράσταση κατά παράβαση του κανονιστικού πλαισίου 4830/2021 και μάλιστα σε δελφινάριο του οποίου έχει ανακληθεί η άδεια από το 2020.

Όπως αναφέρει η γραμματεία, «σύμφωνα με το άρθρο 23 παράγραφος 2 απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.

Ο βασικός στόχος της νεοσύστατης Ειδικής Γραμματείας είναι η εφαρμογή του κανονιστικού πλαισίου για την ευζωία των ζώων (συντροφιάς) και καθημερινά εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση».


[There are no radio stations in the database]