Ιδού η ταχύτερη έκδοση του Škoda Enyaq iV

26 Οκτωβρίου 2022

Škoda λανσάρει την κορυφαία έκδοση του Enyaq iV, την οποία κοσμεί το θρυλικό λογότυπο «RS»

skoda-enyaq-rs_anoigma

Η παρουσίαση του Enyaq RS iV έρχεται λίγους μήνες μετά την αντίστοιχη Enyaq Coupe RS iV και η οποία αποτελεί (και αυτή) την ισχυρότερη ανάμεσα στα μοντέλα της τσέχικης φίρμας, καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ αποδίδουν 299 ίππους με μέγιστη ροπή 460 Nm

Η παραπάνω ισχύς χαρίζει στο ηλεκτρικό Enyaq RS iV εξαιρετικές επιδόσεις, με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 6,5 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα να είναι υψηλότερη κατά 20 χλμ./ώρα σε σχέση με τις βασικές εκδόσεις της γκάμας και να περιορίζεται στα 180 χλμ./ώρα.

Η μπαταρία ιόντων-λιθίου της LG Chem με ενεργειακή χωρητικότητα 82 kWh προσφέρει αυτονομία πάνω από 500 χιλιόμετρα (στα πρότυπα WLTP), ενώ μπορεί να φορτίσει σε πηγή έως και 125 kW και να αναπληρώσει το περιεχόμενό της από 10% στο 80% μέσα σε 36 λεπτά.

Το νέο Škoda ENYAQ RS iV διαθέτει ένα νέο πακέτο λογισμικού, το οποίο πέραν της αύξησης της αυτονομίας, μειώνει τους χρόνους φόρτισης, προσφέρει μεγαλύτερη άνεση και παράλληλα βελτιστοποιεί τη λειτουργία του αυτοκινήτου. Η έκδοση λογισμικού με κωδική ονομασία «ME3» περιλαμβάνει βελτιώσεις για τη λειτουργία και τον έλεγχο του συστήματος infotainment, του ψηφιακού πίνακα οργάνων, όπως και του head-up display. Επιπλέον, χάρη σε αυτό ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει στην κεντρική οθόνη τη λειτουργία «Battery Care», όπου κατά τη διάρκεια της φόρτισης η μπαταρία θα φορτίζεται μέχρι το 80%.

Κατά τα άλλα υπάρχει μία ανάλογα εμφατική και αεροδυναμική «RS» εμφάνιση που τονίζεται και από τους τροχούς των 20 και 21 ιντσών, ενώ ο συντελεστής οπισθέλκουσας βρίσκεται στο 0,265.

Στο εσωτερικό υπάρχει έντονη η σπορ αύρα, με κυρίαρχα στοιχεία τα σπορ καθίσματα και την εκτενή χρήση της αλκαντάρα.


[There are no radio stations in the database]