Επίσκεψη Σόλτς στην Αθήνα: Την Πέμπτη το «τετ α τετ» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη (βίντεο)

26 Οκτωβρίου 2022

Την Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Γερμανού Καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Αθήνα. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και ο τουρκικός αναθεωρητισμός.

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς θα μεταβεί στην Αθήνα την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, απευθείας από το Παρίσι, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βόλφγκανγκ Μπούχνερ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και για τις 12:00 έχει προγραμματιστεί κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Όπως σημείωσε ο κ. Μπούχνερ, στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης βρίσκονται διμερή και τρέχοντα οικονομικά και ευρωπαϊκά θέματα. 

Ο Γερμανός καγκελάριος, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, θα έρθει στην Αθήνα αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στα εξοπλιστικά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να γίνει εκτενής συζήτηση για την αναβάθμιση των αρμάτων μάχης Leopard (η Ελλάδα διαθέτει περίπου 370), καθώς η γερμανική αμυντική βιομηχανία ενδιαφέρεται για την κατασκευή μιας μονάδας παραγωγής και συντήρησης τεθωρακισμένων στη χώρα μας.


[There are no radio stations in the database]