Επίθεση με καυστικό υγρό: Το Σάββατο η απολογία της 38χρονης

26 Οκτωβρίου 2022

Προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 29/10 έλαβε η 38χρονη που έριξε καυστικό υγρό στον εν διαστάσει σύζυγό της στην Κρήτη.


Η 38χρονη μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου και με ταχύτατες διαδικασίες οδηγήθηκε ενώπιον της Ανακρίτριας Ηρακλείου, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Μάνο Δρακωνάκη.

Για λόγους ασφαλείας, η διαδικασία που ακολούθησε στο γραφείο της Ανακρίτριας ήταν ταχύτατη.

Η 38χρονη γυναίκα ζήτησε προθεσμία
Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα εμφανίστηκε στο Δικαστικό Μέγαρο ψύχραιμη και μπήκε στο γραφείο των δικαστικών αρχών με βήμα σταθερό.

‘Όπως έγραψε το cretalive, η 38χρονη παραδόθηκε στις αρχές νωρίς το απόγευμα της Τρίτης καθώς καταζητούνταν για την απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά του εν διαστάσει συζύγου της, σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο κέντρο του Ηρακλείου, τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου.

Την παρέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Ηρακλείου αφού τη συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός Αστυνομικού Μεγάρου.

Φοβόταν, γι’ αυτό κρυβόταν τόσες μέρες
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της 38χρονης Απόστολο Λύτρα, ο ίδιος δε ήταν μαζί της όταν παραδόθηκε στους αστυνομικούς, αλλά συναντήθηκε μαζί της αμέσως μετά στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου.

«Φοβόταν, γι΄αυτό κρυβόταν τόσες μέρες», δήλωσε στο Creta24. Ο κ. Λύτρας και συμπλήρωσε: «Την πίεσα, της εξήγησα πως για να κατέβω στην Κρήτη θα πρέπει να παραδοθεί».

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε ξενοδοχείο της πόλης, σε δωμάτιο του οποίου βρίσκονταν οι εν διαστάσει σύζυγοι.

Η 38χρονη ισχυρίζεται πως «θόλωσε» και έριξε την καυστική ουσία στον 36χρονο, ο οποίος, όπως η ίδια υποστηρίζει, την χτυπούσε και την απειλούσε.

Ο 36χρονος, που νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας, έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια και μάλιστα κινδυνεύει να χάσει το μάτι του.


[There are no radio stations in the database]