ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Σε ποιες αγορές «κόβει» τα φθηνά στεγαστικά δάνεια έως 150.000 ευρώ

25 Οκτωβρίου 2022

Το πρώτο τρίμηνο του 2023 θα ξεκινήσει η χορήγηση άτοκων δανείων έως 150.000 ευρώ για νέα ζευγάρια με σκοπό την αγορά κατοικίας. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» απευθύνεται σε νέους έως 39 ετών και προσφέρει μέχρι και επιτόκιο 1%.

Σύμφωνα με πληροφορίες ή ΔΥΠΑ π.ΟΑΕΔ έχουν ήδη ξεκινήσει οι συναντήσεις με εκπροσώπους του συνόλου των τραπεζών, προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς όροι και προϋποθέσεις για την χορήγηση χαμηλότοκων δανείων έως 150.000 σε 10.000 νέους αρχικά έως 39 ετών για κατοικία 120 τ.μ..

Οι συζητήσεις και το πλαίσιο της δράσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους, προκειμένου το πρώτο τρίμηνο του 2023 να χορηγηθούν τα πρώτα στεγαστικά δάνεια στους δικαιούχους. Εξετάζεται να υπάρξει προτεραιότητα στα νέα ζευγάρια που είναι ήδη γονείς (με ένα ή περισσότερα παιδιά), έναντι εκείνων που δεν έχουν οικογένεια, ή είναι ελεύθεροι.

Σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη κλειδώσει και ειδική ρήτρα για την αγορά κατοικιών. Οι νέοι έως 39 ετών δεν θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τη νέα κατοικία τους με επιδοτούμενο δάνειο μέσω της ΔΥΠΑ από συγγενείς.

Εκτός από τα εισοδηματικά θα υπάρχουν και περιουσιακά κριτήρια, καθώς δεν μπορεί κάποιος που έχει δικό του σπίτι να διεκδικεί χαμηλότοκο δάνειο για αγορά Α κατοικίας. Τα περιουσιακά κριτήρια δεν έχουν καθοριστεί ακόμη και θα ρυθμιστούν με υπουργική απόφαση, αλλά θα κινούνται στο πνεύμα του επιδόματος θέρμανσης.


[There are no radio stations in the database]