Η Ινδή σύζυγος του Ρίσι Σούνακ είναι πιο πλούσια από τον βασιλιά Κάρολο! Τα αμύθητα πλούτη της

25 Οκτωβρίου 2022

Την πόρτα του Νο 10 της Ντάουνιγκ Στριτ έχουν διαβεί δεκάδες ζευγάρια, πρωθυπουργοί με Πρώτες Κυρίες/Πρώτους Κυρίους. Ωστόσο το ζευγάρι που θα μετακομίσει εκεί σήμερα είναι το πλουσιότερο που έχει μείνει στο Νο 10. Ο λόγος για τον Ρίσι Σούνακ και την ζάμπλουτη σύζυγό του Akshata Murthy.

Ενώ η Σαμάνθα Κάμερον, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και Πρώτη κυρία του Ηνωμένου Βασιλείου από το 2010-2016, έγινε πρωτοσέλιδο κατά τη διάρκεια της θητείας του συζύγου της για την τεράστια περιουσία που θα κληρονομούσε, η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος Akshata Murthy, 42 ετών, σύζυγος του Ρίσι, λέγεται ότι είναι πλουσιότερη ακόμη και από τον βασιλιά Κάρολο (τον οποίο ο Σούνακ θα συναντήσει σήμερα το πρωί) λόγω του μεριδίου της στην αυτοκρατορία πληροφορικής του πατέρα της, η αξία της οποίας εκτιμάται στα 430 εκατομμυρία λίρες.

Ο Σούνακ, η σύζυγός του και οι κόρες τους θα είναι επίσης οι πρώτοι ινδουιστές ένοικοι του Νο 10.

Η δισεκατομμυριούχος κληρονόμος και Πρώτη Κυρία της Βρετανίας πλέον είναι κόρη του Ινδού μεγιστάνα της πληροφορικής Narayana Murthy, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της Infosys με έδρα την Μπανγκαλόρη.

Ο Ρίσι Σούνακ δεν πάει πίσω ωστόσο. Είναι επίσης ζάμπλουτος και η περιουσία τους συνδυαστικά, ως ζευγάρι, εκτιμάται στα 730 εκατ. λίρες, όπως αποκάλυψε τον Μάιο η Sunday Times Rich List.

Η Akshata, πρώην σχεδιάστρια μόδας, και ο αδελφός της Rohan ανατράφηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, ενώ η φιλόδοξη μητέρα και ο πατέρας τους ακολούθησαν καριέρες στη μηχανική και την επιστήμη, σύμφωνα με το Tatler.

Ο πατέρας της σύζύγου Σούνακ αφοσιώθηκε στην Infosys και έχτισε την αυτοκρατορία του ενώ η μητέρα της Akshata, Sudha, έγινε η πρώτη γυναίκα μηχανικός που εργάστηκε για τη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ινδίας, την TELCO.

Αφού τελείωσε το σχολείο, η κυρία Σούνακ μετακόμισε στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές της στα οικονομικά και τα γαλλικά στο Claremont McKenna College στην Καλιφόρνια και στη σχέδιο μόδας και το merchandising στο Λος Άντζελες.

Στη συνέχεια πήγε στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για να κάνει το MBA της, όπου και γνώρισε τον σύζυγό της Ρίσι Σούνακ, ο οποίος σπούδαζε στο κορυφαίο κολέγιο έχοντας λάβει υποτροφία.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2009, παντρεύτηκαν σε μια πολυτελή τελετή στο Bengaluru της Ινδίας, την πόλη στην οποία έμειναν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της κοινής τους ζωής, η Akshata ακολούθησε καριέρα στη μόδα και ίδρυσε τη δική της επιχείρηση το 2007, την Akshata Designs. Ωστόσο, το επιχειρηματικό της εγχείρημα δεν στέφθηκε με επιτυχια και κατέρρευσε μετά από μόλις τρία χρόνια.

Η Πρώτη Κυρία της Βρετανίας κατέχει μερίδια στις οικογενειακές επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένης της οικογενειακής αυτοκρατορίας, Infosys, και μιας ακόμη που δημιούργησε μαζί με τον σύζυγό της, το Catamaran Ventures UK. Συνδέεται επίσης με την επιχείρηση Jamie Oliver’s Pizzeria και την Etonian tailor, New & Lingwood.

Ο Ρίσι Σούνακ και η σύζυγός του μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2013. Το 2015 ο Σούνακ εξελέγη βουλευτής.

Το ζευγάρι ζει τώρα σε ένα αρχοντικό 7 εκατομμυρίων λιρών στο Κένσινγκτον με τις κόρες τους και το αρχοντικό στο Κένσιγκτον είναι μόνο ένα από τα πολλά ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους.

Εχουν ακόμη στην ιδιοκτησία τους ένα διαμέρισμα αξίας 1 εκατομμυρίου λιρών στο Κένσινγκτον και ένα αρχοντικό αξίας 2 εκατομμυρίων λιρών στην εκλογική περιφέρεια του Ρίσι Σούνακ στο Γιορκσάιρ, όπου έχει το παρατσούκλι «Μαχαραγιάς των Ντέιλς». Έχουν επίσης στην ιδιοκτησία τους ένα ρετιρέ 5,5 εκατομμυρίων λιρών στην Καλιφόρνια, με θέα την προβλήτα της Σάντα Μόνικα, το οποίο απολαμβάνουν στις διακοπές τους.

Αν και η ίδια δεν είναι εκλεγμένη πολιτικός, η Akshata έχει γίνει αντικείμενο δημόσιου ελέγχου σε περισσότερες από μία περιπτώσεις – τόσο σε σχέση με την περιουσία της όσο και με τις… ενδυματολογικές της επιλογές.

Πριν λίγους μήνες έγινε πρωτοσέλιδο για το φορολογικό καθεστώς «μη κατοικίας» (“non-dom”), το οποίο είναι ένας νόμιμος τρόπος για να αποφεύγεται η καταβολή φόρων στη Βρετανία για εισοδήματα από το εξωτερικό. Το καθεστώς αυτό χρησιμοποιείται συχνά από τους υπερπλούσιους για να γλιτώσουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια λίρες σε φόρους.

Πιστεύεται ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου της Akshata προέρχεται από την Infosys, η οποία εδρεύει στην Bangalore.

Μετά την αποκάλυψη περί non dom, το ζευγάρι αντιμετώπισε έντονες αντιδράσεις – οι οποίες οδήγησαν τελικά την Akshata να παραιτηθεί από το καθεστώς non-dom και να υποσχεθεί να πληρώσει φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο για τα εισοδήματάς της που πηγάζουν από εταιρείες που εδρεύουν σε άλλες χώρες του κόσμου.

Εκτός από τα φορολογικά της θέματα, η σύζυγος Σούνακ έχει προκαλέσει αίσθηση και με την γκαρνταρόμπα της, αφού κατά καιρούς εμφανίζεται με ρούχα αξίας χιλιάδων λιρών.

Τον Δεκέμβριο του 2020, η κληρονόμος εμφανίστηκε φορώντας ένα ζευγάρι παπούτσια Gucci αξίας 445 λιρών, ένα δερμάτινο παλτό REDValentino αξίας 1.630 λιρών και μια δερμάτινη φούστα αξίας άνω των 1.000 λιρών, για ένα ραντεβού με τον σύζυγό της στο αριστοκρατικό Mayfair.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας του Ρίσι για την ηγεσία των Τόρηδων το καλοκαίρι του 2022 -στην οποία έχασε από τη Λιζ Τρας- η σύζυγός του εμφανίστηκε με πιο συμβατές στιλιστικές επιλογές.


[There are no radio stations in the database]