Ημαθία: Να παραδοθεί ετοιμάζεται ο 28χρονος Ρομά που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη

25 Οκτωβρίου 2022

Μέτρα από την ΕΛΑΣ στην Παλαιοχώρα καθώς φοβούνται βεντέτα – Μάρτυρες λένε ότι είδαν τον 28χρονο να πίνει πριν να πιάσει το τιμόνι το μοιραίο βράδυ

troxaio_imatheia_new_xr

Εκρηκτικό είναι το κλίμα στην τοπική κοινωνία της Παλαιοχώρας στην Ημαθία με την αστυνομία να έχει λάβει μέτρα για τον φόβο αντεκδίκησης μετά την παράσυρση και εγκατάλειψη οικογένειας από νεαρό Ρομά οδηγό που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα το βράδυ της Παρασκευής.

Ένα 15χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του αφού παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο ενώ τραυματίσθηκαν η 37χρονη μητέρα και 11χρονη αδερφή του. Η μητέρα νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Βέροιας όπου δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή ενώ η 11χρονη κόρη της βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Όπως υποστηρίζουν οι συγγενείς της οικογένειας στο protothema.gr, ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα μέσα στους δρόμους του χωριού και έτρεχε με 180χλμ.

Παλαιόχωρα Ημαθίας: Σοκαριστικό δυστήχημα, αυτοκίνητο παρέσυρε τρία άτομα. Νεκρή 15χρονη κοπέλα

Στη θέση του οδηγού καθόταν ένας 28χρονος κάτοικος του οικισμού ενώ το αυτοκίνητο ήταν καταχωρημένο στο όνομα του πατέρα του. Μετά το δυστύχημα, ο οδηγός εγκατέλειψε τα θύματά του και έφυγε πεζός. Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν μαρυρίες που είδαν τον νεαρό οδηγό να καταναλώνει αλκοόλ σε ένα καφενείο του μικρού οικισμού και μετά να παίρνει το αμάξι προκαλώντας το δυστύχημα.

Ο αδερφός της 15χρονης, ο οποίος είναι αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου και σώθηκε την τελευταία στιγμή, είδε έντρομος την αδερφή του να τη χτυπάει το αμάξι, να την εκτοξεύει 30 μέτρα μακριά από το σημείο μέσα σε μια φάρμα και να χάνει τη ζωή της.

Σε βάρος του οδηγού σχηματίσθηκε δικογραφία ενώ ορίστηκε ειδικός πραγματογνώμονας. Ο νεαρός, ο οποίος παραμένει ασύλληπτος καθώς αναζητείται από την αστυνομία, κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, σωματικές βλάβες κατά συρροή εξ αμελείας και εγκατάλειψη τροχαίου. Σύμφωνα με πληροφορίες από τους συγγενείς του οδηγού, είναι θέμα χρόνου να παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές.

πηγή:https://www.protothema.gr/


[There are no radio stations in the database]