Ημαθία: 28 ετών και κάτοικος της περιοχής ο οδηγός που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη

24 Οκτωβρίου 2022

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι Ρομά – Παραμένει ακόμα ασύλληπτος

troxaio_imatheia_xr

Στην ταυτοποίηση του οδηγού του οχήματος που παρέσυρε και σκότωσε μια 15χρονη στην Παλαιοχώρα της Ημαθίας, το βράδυ της Παρασκευής, τραυματίζοντας σοβαρά την μητέρα και την αδελφή της προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για 28χρονο κάτοικο της περιοχής, ο εντοπισμός του οποίου δεν κατέστη δυνατός στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και θα διαβιβαστεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι άλλες πληροφορίες ήθελαν τον οδηγό του οχήματος να είναι Ρομά με το τροχαίο δυστύχημα να σημειώνεται κοντά σε καταυλισμό του χωριού.

«Έτρεχε πολύ»

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του μαύρου ΙΧ που παρέσυρε και σκότωσε την 15χρονη έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ενώ στη συνέχεια διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο θείος των παιδιών κατήγγειλε στο protothema.gr ότι ο οδηγός του ΙΧ έτρεχε με 180 χλμ/ώρα και οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Έτρεχε πολύ ο οδηγός. Πήγαινε με 180 χιλιόμετρα μέσα στο χωριό και δεν πρόλαβε ούτε να τους δει. Τα κορίτσια και η μάνα ήταν σε δρόμο κυκλοφορίας μέσα στο χωριό αλλά αυτός ήταν μάλλον πιωμένος, όπως άκουσα», είπε ο κ. Μαυρίδης ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος κινείται συχνά με τέτοιες ταχύτητες μέσα σε κατοικημένη περιοχή.

«Αυτός έχει ένα γρήγορο, ακριβό αμάξι και συνηθίζει να τρέχει μέσα στο χωριό. Έβαζε και κόντρες με το αμάξι, τον ξέρουμε ότι τρέχει», επισήμανε ο ίδιος.

Παράλληλα, περιέγραψε το σημείο της σύγκρουσης όπου έχασε τη ζωή της η ανιψιά του. «Είναι ένα σημείο που περπατάνε οι πεζοί. Όταν πέρασα με το αμάξι είδα τη μικρή που είχε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στο κεφάλι. Από όσο ξέρω γύριζαν με τα πόδια από μια διπλανή γειτονιά».

Στο νοσοκομείο η μητέρα και η 11χρονη αδερφή της άτυχης μαθήτριας

Η 12χρονη αδερφή της 15χρονης νοσηλεύεται στην ορθοπεδική κλινική του «Ιπποκρατείου» νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης με κατάγματα στα κάτω άκρα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της χαρακτηρίζεται σταθερή.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Βέροιας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση η 37χρονη μητέρα των δύο κοριτσιών η οποία το βράδυ του Σαββάτου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση  με την κατάσταση της υγείας της να παρουσιάζει επιπλοκές.

Εν τω μεταξύ, το απόγευμα του Σαββάτου, συγγενείς και φίλοι αποχαιρέτησαν την άτυχη μαθήτρια στον Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου, όπου έγινε η νεκρώσιμη ακολουθία. Τραγική φιγούρα ο πατέρας, ο οποίος κήδευσε μόνος το παιδί του, αφού τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του βρίσκονται στο νοσοκομείο.

πηγή:https://www.protothema.gr/


[There are no radio stations in the database]