Κεραμέως για Σεπόλια: Tο παιδί πήγαινε κανονικά σχολείο, φαίνεται να είχε μια κανονική σχολική ζωή

19 Οκτωβρίου 2022

Σε συνέντευξη της η Υπουργός Παιδείας μίλησε για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης στα Σεπόλια τονίζοντας οτι το παιδί πήγαινε κανονικά στο σχολείο.

Η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως μίλησε αναφορικά με την υπόθεση του Κολωνού τονίζοντας οτι το παιδί είχε απουσιάσει μόνο μια μέρα από την αρχή της χρονιάς και πως όταν ήταν στο Δημοτικό είχε περισσότερες απουσίες, πάντοτε εντός του επιτρεπτού ορίου, ενώ σε επαφή με την μητέρα εκείνη ενημέρωνε ότι είναι άρρωστο κτλ.

«Επικοινωνήσαμε και με το διευθυντή του Δημοτικού για να δούμε ακριβώς ποια ήταν η πορεία κι όλα αυτά όπως καταλαβαίνετε διερευνώνται από τις αρχές. Γίνονται πολύ μεγάλες προσπάθειες τα τελευταία τρία χρόνια προκειμένου να συνδράμουμε και το κοινωνικό έργο στον τομέα αυτό. Να πω ενδεικτικά για παράδειγμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε έχουμε τους περισσότερους ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία, ιδιαιτέρως δε μετά την πανδημία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν κάποιος είχε αντιληφθεί το παραμικρό τόνισε οτι το παιδί να είχε μια κανονική σχολική ζωή η οποία δεν προμήνυε σε κάτι, δεν έδινε κάποια σήματα ιδιαιτέρως προβληματικά.

Πέρα από τους ψυχολόγους και τους κοινωνικούς λειτουργούς μια άλλη πρωτοβουλία που έχουμε πάρει είναι ο «σύμβουλος σχολικής ζωής». Ο σύμβουλος σχολικής ζωής είναι ένας εκπαιδευτικός και θα σας ζητήσω να ανατρέξετε στα μαθητικά σας χρόνια δεν υπήρχε κάποιος εκπαιδευτικός ο οποίος είχε στενότερες σχέσεις με τους μαθητές, πήγαινες πιο εύκολα να του μιλήσεις για αυτό αυτό πλέον έχει θεσμοθετηθεί γιατί ο στόχος μας είναι ένας τα παιδιά να μιλήσουν, να μοιραστούν κάτι που τα απασχολεί είτε αφορά τα ίδια τα παιδιά είτε αφορά κάποιο συμμαθητή τους κάποιο φίλο τους.

Για αυτό πλέον υπάρχει ο σύμβουλος σχολικής ζωής επιπλέον των ψυχολόγων και των κοινωνικών λειτουργών, για αυτό υπάρχον οριζόντιες επιμορφώσεις που γίνονται στους εκπαιδευτικούς για το πώς ακριβώς να αντιμετωπίζουν περιστατικά τα οποία θα υποπέσουν στην αντίληψη τους και για αυτό και πιο μακροπρόθεσμα από την εκπαίδευση που θα λάβουν σήμερα τα παιδιά μας θα εξαρτηθεί τι χώρα θα έχουμε αύριο για αυτό το λόγο έχουμε εντάξει σχετικές θεματικές και στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα τόνισε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα η Υπουργός τόνισε οτι η 12χρονη αυτή τη στιγμή δίνει συνεχώς καταθέσεις και είναι σε ένα πολύ ιδιαίτερο καθεστώς άρα αυτή τη στιγμή δεν πάει στο σχολείο για την περαιτέρω εξιχνίαση αυτών των πρωτοφανών καταγγελιών.

Υπάρχουν ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για την υποστήριξη και της σχολικής κοινότητας γιατί ένα είναι το παιδί και ένα δεύτερο είναι ο περίγυρος, η σχολική κοινότητα, οι συμμαθητές, οι εκπαιδευτικοί. Από την πρώτη στιγμή έχουμε φροντίσει ούτως ώστε να υπάρχει υποστηρικτική δομή στο σχολείο και έχουμε συνεργαστεί και με το δήμο για κοινωνικούς λειτουργούς υπογράμμισε.

Σχετικά με την επιστροφή της 12χρονης στο σχολείο

Σε αυτές τις καταστάσεις είναι πάρα πολύ σημαντική η κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό το παιδί να επανέλθει σε μια κανονικότητα, να επανέλθει στην φυσιολογική ζωή για την ομαλή εξέλιξη και του ίδιου του παιδιού αλλά όλα αυτά θα μας τα πουν οι ψυχολόγοι και οι κοινωνικοί λειτουργοί για αυτό επενδύουμε πάρα πολύ σε αυτούς, για αυτό έχουμε πάνω από 3.000 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς στα σχολεία μας.


[There are no radio stations in the database]