Ποιο ειναι το Kinima Πολιτών Συγκροτημένης Δημοκρατίας και γιατί ασχολείται με τον Δήμο Φυλής

17 Οκτωβρίου 2022

Στα χέρια μας έπεσε σήμερα το πρωί ένα έντυπο που κυκλοφορεί στην κεντρική πλατεία των Άνω Λιοσίων, απο το Kinima Πολιτών Συγκροτημένης Δημοκρατίας όπως αναφέρεται.

Ένα έντυπο που προξενεί -σε όσους έτυχε της προσοχής τους- την περιέργεια να το ξεφυλλίσουν, καθώς πέραν του όγκου, στο πρωτοσέλιδο του υπάρχει φωτογραφία με βελάκι να δείχνει τον Δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού εντός δικαστικής αιθούσης και μαζί να επισυνάπτεται παραπεμπτικό για δίκη που θα τελεστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου.

Το έντυπο γράφει για πρόβλημα στην ταχύτητα απονομής της δικαιοσύνης, εντοπίζει αδράνεια απο τις ελεγκτικές υπηρεσίες της χώρας, Ελεγκτικό Συνέδριο, Άρειο Πάγο, Οικονομικό Εισαγγελέα και την Αρχή της Διαφάνειας, ενώ στις κεντρικές του σελίδες επιστρέφει στον Δήμο Φυλής και εκθέτει μια -Εμπιστευτική- Αναλυτική Έκθεση Ελέγχου Χρήσεως του έτους 2018, απο την Audit Services A.E. (εταιρεία Ορκωτών Λογιστών) και μια ονομαστική κοινοποίηση απο το Kinima Πολιτών Συγκροτημένης Δημοκρατίας της συγκεκριμένης έκθεσης προς το Ελεγκτικό Συνέδριο, με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία κατάθεσης.

Αφού δεχτήκαμε αρκετές κλήσεις και μηνύματα από τον κόσμο για το αν γνωρίζουμε περισσότερα επί του συγκεκριμένου θέματος, αποφασίσαμε να το ψάξουμε.

Καταρχάς ρωτήσαμε αρκετούς δημότες και κατοίκους του Δήμου Φυλής, αν γνωρίζουν το συγκεκριμένο Κίνημα αλλά ουδείς φαίνεται να γνώριζε κάτι από όσους μας απάντησαν.

Προσπαθώντας να καταλάβουμε την ταυτότητα του Κινήματος αυτού, μπήκαμε στην διαδικασία να ψάξουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.kinima.eu που παραθέτει το έντυπο αλλά η ιστοσελίδα δεν είναι ενεργή.

Μετά την αποτυχημένη αναζήτηση μας και αφού δεν βρήκαμε αναρτημένα στοιχεία στο διαδίκτυο ούτε μέσω της διεύθυνσης που αναγράφεται, καλέσαμε στον αριθμό τηλεφώνου που υπάρχει στο έντυπο και μιλήσαμε με τον εκπρόσωπο -όπως μας παρουσίασε τον εαυτό του- κύριο Γιαννακόπουλο, που υπογράφει και άρθρο στην τρίτη σελίδα του εντύπου.

Εκθέσαμε στον κύριο Γιαννακόπουλο την εύλογη απορία όλων όσων πήραμε στα χέρια μας το έντυπο, για το ποια ειναι η φύση του Κινήματος, πόσο καιρό γίνεται αυτή η δράση και ποιος ο σκοπός λειτουργίας του και μας ανέφερε ότι πρόκειται για ένα Κίνημα με πρωτοβουλία πολιτών χωρίς κομματικά οφέλη, που βρίσκεται στην αρχή των ενεργειών εξού και η ανενεργή ιστοσελίδα, πως δεν θα αφορά η θεματολογία του μονάχα τον Δήμο Φυλής ή κάποιο άλλον συγκεκριμένο Δήμο και πως επέλεξε τον Δήμο Φυλής ως πρώτο φύλλο έκδοσης λόγω της ύφους της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Όπως μας είπε ο ίδιος, αναμένονται να δημοσιευτούν στο άμεσο διάστημα επόμενα έντυπα για άλλους Δήμους εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Σας παραθέτουμε το πρωτοσέλιδο, το περιεχόμενο του εντύπου και τα όσα μας ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κινήματος -όπως μας παρουσιάστηκε- κύριος Γιαννακόπουλος, όπως ακριβώς μας ζητήσατε να κάνουμε.

Τα λοιπά συμπεράσματα δικά σας.


[There are no radio stations in the database]