Κολωνός – Blindchat: Ποια είναι η εφαρμογή μέσω της οποίας ο 53χρονος εξέδιδε την 12χρονη

13 Οκτωβρίου 2022

Μέσω μίας online εφαρμογής γνωριμιών φαίνεται πως ο 53χρονος στον Κολωνό εξέδιδε το ανήλικο κορίτσι.

Είχε φτιάξει ένα προφίλ σε ένα chat γνωριμιών, την ελληνική εφαρμογή Blindchat.gr το οποίο διαχειριζόταν ο ίδιος ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο της 12χρονης.

Ο 53χρονος είχε δεχτεί, μέσω της συγκεκριμένης εφαρμογής, στο οποίο αναρτούσε φωτογραφίες της 12χρονης, 213 τηλεφωνικές κλήσεις από «πελάτες». Μάλιστα και ο 42χρονος που έχει συλληφθεί ήταν ένας από τους βιαστές της και καταχωρημένος στο κινητό της ως «πελάτης».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ το Blindchat φτιάχτηκε πριν από 9 χρόνια, συγκεκριμένα το 2013, με στόχο την παροχή υπηρεσιών blind date σε εκείνους που επιθυμούν να γνωρίσουν άλλα άτομα χωρίς να γίνει γνωστή η ταυτότητα τους. Ουσιαστικά είναι μια online πλατφόρμα για ανώνυμο chat με άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα.

Από την συγκεκριμένη εφαρμογή διασφαλίζεται η ανωνυμία των χρηστών, παρέχοντας παράλληλα την ελευθερία σε αυτούς που συνομιλούν να ανταλλάσσουν πληροφορίες χωρίς να γνωρίζουν ποιος βρίσκεται στην άλλη πλευρά. Δίνεται παράλληλα ο η δυνατότητα βιντεοκλήσης αν το θελήσουν οι συνομιλητές.

Στην συγκεκριμένη εφαρμογή η εγγραφή και η δημιουργία λογαριασμού είναι προαιρετική. Οι χρήστες που θα επιλέξουν να επισκεφθούν τον ιστότοπο έχουν τη δυνατότητα να διαλέξουν αν επιθυμούν να μιλήσουν με άντρες ή γυναίκες, ενώ στη συνέχεια δηλώνουν τις προτιμήσεις τους σχετικά με την τοποθεσία και την ηλικία των συνομιλητών τους.

Το Blindchat προσφέρει την δυνατότητα στους χρήστες, να μπορούν να προσθέσουν τους συνομιλητές τους στη λίστα των φίλων τους και να χρησιμοποιούν υπηρεσίες που τους επιτρέπουν βρουν άτομα από πρόσφατες συνομιλίες.

Η εφαρμογή εξετάζει τη συμπεριφορά του χρήστη και αν το κρίνει αναγκαίο, τον αποκλείει από το Blindchat.

Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή αναφέρει πως απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικες. Η εμπλοκή ωστόσο της 12χρονης και η μετατροπή της πλατφόρμας σε ένα μέσο διάδοσης της αποτρόπαιης πράξης του βιασμού δεν επαληθεύουν τους όρους της εφαρμογής.


[There are no radio stations in the database]