Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ για τον φωτισμό των Χριστουγέννων:«Τα Χριστούγεννα χωρίς φως δεν υπάρχουν, να μην πάμε στο άλλο άκρο»

12 Οκτωβρίου 2022

Εν αναμονή των Χριστουγέννων του 2022 η τοπική αυτοδιοίκηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει την κατανάλωση ρεύματος. Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, μίλησε στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Συνδέσεις» για τα σχέδια του Δήμου Αθηναίων σχετικά με τον στολισμό για τα Χριστούγεννα. 

Ο αντιδήμαρχος πρασίνου του Δήμου Αθηναίων δήλωσε πως είχαν προνοήσει σχετικά: «Από τον Ιανουάριο, που αποστολίστηκε η πόλη, αλλάξαμε όλα τα λαμπάκια σε led»

Επίσης αυτό που σημείωσε είναι ότι: «Τα Χριστούγεννα χωρίς φως δεν υπάρχουν. Να μην πάμε στο άλλο άκρο» πρόσθεσε ο κ. Κολλάτος, επισημαίνοντας ότι o φωτισμός στις πόλεις είναι και θέμα ψυχολογίας.

Ο Δήμαρχος Τρικαίων είπε: «Δεν ψάχνουμε μαγικές λύσεις. Πάρα πολλοί δήμοι πλέον έχουν γυρίσει το φωτισμό τους σε led. Θα περιορίσουμε και τον χρόνο κατά τη διάρκεια της νύχτας».

«Δεν υπάρχει κανείς λόγος να καίει ο στολισμός από τις 02:00 και μετά τα ξημερώματα μέχρι τις 7:30 που ξημερώνει, οπότε αμέσως θα έχουμε όχι απλά 10% εξοικονόμηση ενέργειας που συμφωνήσαμε και με το υπουργείο Οικονομικών, αλλά θα έχουμε και πολύ περισσότερα» 

Τέλος έκλεισε με μια αρκετά αισιόδοξη δήλωση ιδίως για τους κατοίκους των Τρικάλων: «και Χριστούγεννα θα κάνουμε και θα ψάξουμε να βρούμε αυτή την αισιοδοξία που τόσο πολύ μας λείπει στις εποχές που διανύουμε, αλλά και θα πετύχουμε με το παραπάνω το στόχο της εξοικονόμησης που απαιτείται». 


[There are no radio stations in the database]