Θεσσαλονίκη: Ακίνδυνα αποδείχθηκαν τα φίδια που «έζωσαν» νηπιαγωγείο – Δείτε φωτογραφίες

6 Οκτωβρίου 2022

Είναι σπιτόφιδα και συνεπώς εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο, εξήγησε ερπετολόγος – Σκέψεις για μεταφορά των μικρών μαθητών σε άλλο κτίριο

fidi_spitofido_vasiloudi_lagadas_nhpiagvgeio3

Φίδια εντοπίστηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες εβδομάδες στο νηπιαγωγείο Βασιλουδίου στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση στους γονείς των μαθητών και να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του σχολείου.

Όπως επισημαίνει μιλώντας στο GRTimes, ο αντιδήμαρχος του δήμου Λαγκαδά και πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρος Πατσιαλάς «πρόκειται για εντελώς ακίνδυνα φίδια. Όπως μας ενημέρωσε καθηγητής-ερπετολόγος, είναι σπιτόφιδα τα οποία θεωρούνται εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Παρ’ όλα αυτά καταλαβαίνουμε τους λόγους της αναστάτωσης, δεν μπορούν να κάνουν μάθημα τα παιδιά σε αυτές τις συνθήκες».

Έρευνες για τον εντοπισμό του «μαγνήτη» φιδιών

Επιπλέον ο αντιδήμαρχος διευκρίνισε ότι τα πρώτα φίδια βρέθηκαν στο συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λίγο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο δήμος άμεσα κάλεσε συνεργείο, το οποίο απολύμανε το κτίριο και τοποθέτησε απωθητικά και παγίδες. Από τα πρώτα τρία φίδια που βρέθηκαν στο κτίριο, μόνο το ένα ήταν ζωντανό.

«Δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε το σημείο από όπου εισχώρησαν τα φίδια, καθώς μετά την απολύμανση ήταν όλα σφραγισμένα. Θα συνεχίσουμε από αύριο τις έρευνες για να εντοπίσουμε από που εισχώρησαν τα φίδια και τι είναι αυτό που τα ελκύει» σημείωσε.

fidi_spitofido_vasiloudi_lagadas_nhpiagvgeio

Αναστολή εργασίας και σκέψεις για μεταφορά των μαθητών

Τέλος ο κ. Πατσιαλάς τόνισε ότι «το νηπιαγωγείο έχει αναστείλει τη λειτουργία του, ενώ από τη δημοτική αρχή υπάρχουν σκέψεις για μεταφορά των μαθητών σε άλλο κτίριο. Αυτό όμως είναι δύσκολο γιατί πρέπει να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος, ο οποίος θα πληρεί τις προϋποθέσεις για την στέγαση παιδιών. Είναι μόλις τρεις μαθητές, ωστόσο δεν έχει σημασία, πρέπει να βρεθεί λύση».


[There are no radio stations in the database]