Τέλος το Pink PP! Ο οίκος Valentino επιστρέφει στο χρώμα που τον καθιέρωσε ως αυτοκρατορία

4 Οκτωβρίου 2022

Valentino ίσον κόκκινο! Και σε αυτό δεν χωρά αμφιβολία. Ο οίκος, ο οποίος έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία γύρω από το φλογερό χρώμα και από όλα όσα αυτό αντιπροσωπεύει, τον περασμένο Μάρτη παρουσίασε μια άλλη εικόνα, πιο fun, πιο girly, πιο αλλιώτικη. Δημιούργησε μάλιστα μια τεράστια τάση, την οποία αποκαλέσαμε “barbiecore” και η οποία “ζάλισε” την αισθητική μας. Κάθε άνθρωπος της μόδας τόλμησε έστω μια φορά να δοκιμάσει το monochromatic look του έντονου φούξια.

Το Valentino Pink -PP όπως λέγεται- καθιερώθηκε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ιταλικού οίκου, τον ιδιοφυή Pierpaolo Piccioli, ο οποίος σχεδίασε τη συλλογή του για Φθινόπωρο/Χειμώνα ΄22 χρησιμοποιώντας εξολοκλήρου την εν λόγω απόχρωση (εντάξει υπήρχαν και κάποια total black look), την οποία κατοχύρωσε με την βοήθεια του Pantone Colour Institute.

Λίγες μέρες πριν όμως, ο ιταλικός οίκος παρουσίασε τη συλλογή του για την επόμενη σεζόν κι από ότι φαίνεται, κάνει στροφή και επιστρέφει στο κλασικό, γνώριμο και άκρως αισθησιακό κόκκινο χρώμα που είναι συνυφασμένο με τον οίκο. Στο ντεφιλέ που παρουσίασε τη συλλογή του για Άνοιξη/Καλοκαίρι ’23 δεν είδαμε ούτε ένα Pink PP σύνολο. Το χαρακτηριστικό κόκκινο όμως έκανε ξανά την εμφάνισή του.

Επιστροφή στις ρίζες

Δεν είναι άλλωστε τυχαία η παροιμία που λέει πως «ο παλιός είναι αλλιώς». Γιατί, ωραίες και οι νέες τάσεις, αλλά δεν παύουν να αποτελούν απλά τάσεις που έρχονται, ενθουσιάζουν και εξαφανίζονται γρήγορα. Όσο υπέροχες κι αν είναι οι δημιουργίες του οίκου Valentino, πόσο ακόμα hot pink θα αντέχαμε να βλέπουμε; Επιστρατεύστε λοιπόν τα έντονα ροζ σας μέχρι και το χειμώνα και όταν μπει η άνοιξη ξανά, να είστε έτοιμοι να τα αποχωριστείτε.

Η νέα συλλογή

Το όνομα Valentino συνδέθηκε από τη δημιουργία του με τα πιο φίνα designs, τις πιο καλαίσθητες δημιουργίες και φυσικά το κόκκινο. Και γι’ αυτό χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με την τελευταία του συλλογή! Neutral, μαύρα και κόκκινα σύνολα παρουσιάστηκαν σε ένα αιθέριο tempo πάνω στην πασαρέλα. Μοτίβα με το λογότυπο του οίκου σε επανάληψη, λάμψεις και luxury στοιχεία επίσης δεν έλειψαν από το φαντασμαγορικό catwalk, ενώ και το casual chic έδωσε το δικό του show σε μια επίδειξη που τα είχε όλα!

Ο κόκκινος αυτοκράτορας επέστρεψε λοιπόν, αφήνοντας το κοινό του με το στόμα ανοιχτό. Αυτό σημαίνει τέλος το φούξια; Ελπίζουμε πως ναι!


[There are no radio stations in the database]