ΑΕΚ: Η ορμή των Γκατσίνοβιτς και Ελίασον στην εκρηκτική Ένωση της Νέας Φιλαδέλφειας

4 Οκτωβρίου 2022

Η ΑΕΚ… πέταγε στο πρώτο ιστορικό ματς στην OPAP Arena με τους Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νίκλας Ελίασον να κινούν τα νήματα και να δίνουν μια τρομερή επιθετική ορμή στην Ένωση

Καλύτερο ξεκίνημα στο νέο της γήπεδο δεν θα μπορούσε να περιμένει η ΑΕΚ έπειτα από το 4-1 επί του Ιωνικού, στο οποίο το πάρτι από τις εξέδρες που… φλέγονταν από τα καπνογόνα μεταφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Η δυναμική της κερκίδας της Νέας Φιλαδέλφειας έκανε την ΑΕΚ εκρηκτική στον αγωνιστικό χώρο από την πρώτη σέντρα και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ματίας Αλμέιδα μετά το τέλος του ματς τόνισε πως θέλει να βλέπει την ομάδα του να παίζει έτσι σε κάθε παιχνίδι.

Στο τελευταίο ματς πριν τη διακοπή με τον Παναιτωλικό ο Αλμέιδα είχε αναγνωρίσει τα πρώτα δείγματα γραφής της ΑΕΚ που επιθυμεί. Μιας κυριαρχικής και επιθετικής ΑΕΚ μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο επαναλήφθηκε και στο πρώτο ιστορικό ματς της OPAP Arena, με την Ένωση να ολοκληρώνει την αναμέτρηση με 25 τελικές.

Η επιθετική ορμή της ΑΕΚ είχε ως βάση τον πλουραλισμό καθώς όλοι από τη μέση και μπροστά συνείσφεραν είτε στη δημιουργία φάσεων, είτε σκοράροντας. Οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς και Νίκλας Ελίασον πάντως ήταν λίγο παραπάνω… αφηνιασμένοι!

Ο Γκατσίνοβιτς συγκεκριμένα το έπιασε από εκεί που το άφησε στο Αγρίνιο, όπου έκανε τα πάντα στον άξονα. Έχοντας και χθες ανάλογο ρόλο, ο Σέρβος χαφ, όχι μόνο κινούσε τα νήματα όντας σε τρομερή βραδιά, αλλά βρήκε και τα δύο πρώτα του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα!

Για την ακρίβεια ο Γκατσίνοβιτς ήταν πάλι μέσα σε όλες τις φάσεις. Σκοράρει το πρώτο ιστορικό γκολ της OPAP Arena με το τρομερό φαλτσαριστό, στη συνέχεια είναι εκείνος που κάνει την πάσα στον Αραούχο στη φάση που η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι, έπειτα είναι μέσα στη φάση του γκολ για το 3-0 του Αραούχο, ενώ είναι εκείνος που σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 4-0 στην κίνηση.

Ό,τι ισχύει όμως για τον Γκατσίνοβιτς, ισχύει και για τον Ελίασον, ο οποίος έχει εγκλιματιστεί πλέον ακόμα καλύτερα στο κιτρινόμαυρο σύνολο και με την ενέργεια και την ταχύτητά που επίσης βγάζει στο χορτάρι δίνει άλλον αέρα στην ΑΕΚ επιθετικά.

Ο Σουηδός ακραίος επιβεβαίωσε το γλυκό πόδι που διαθέτει καθώς οι σέντρες του ήταν μία και μία. Συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Αραούχο για το 2-0, συστημένη μπαλιά και για το πόδι του Γκατσίνοβιτς για το 4-0. Νωρίτερα θα μπορούσε να είχε καταγράψει και μια τρίτη ασίστ με μια επίσης συστημένη πάσα στον Πινέδα, αν ο τελευταίος δεν έβλεπε την μπάλα από το σουτ που επιχείρησε να βρίσκει στο οριζόντιο.

Με τον Σιμάνσκι σε ρόλο εξαριού να κόβει και τον Πινέδα σε οργανωτικό ρόλο στη μεσαία γραμμή, οι Γκατσίνοβιτς και Ελίασον ήταν οι κινητήριοι μοχλοί της ΑΕΚ στο επιθετικό – δημιουργικό κομμάτι που δούλεψε σαν καλοκαρδισμένο ρολόι προσφέροντας θέαμα και γκολ στο ένθερμο κοινό της OPAP Arena.

Πηγή: gazzetta.gr


[There are no radio stations in the database]