Ελληνοτουρκικά – Ερντογάν: Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα

3 Οκτωβρίου 2022

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να μείνει μακριά από προκλήσεις «που θα έχουν άσχημο τέλος για τη χώρα και τον λαό της»

erdogan_cyprus_ap_0

Συνέχεια στην προκλητική ρητορική έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν από το βήμα του τουρκικού κοινοβουλίου, παρέχοντας και… συμβουλές στην Ελλάδα «να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».

«Κανείς δεν μπορεί να περιορίσει τον ορίζοντα της Τουρκίας σε 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, σε ένα δείγμα των βλέψεών του για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Το σκεπτικό της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστο με τη λογική της συμμαχίας. Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια, έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα. Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της» συνέχισε ο Ερντογάν, εξαπολύοντας νέες απειλές κατά της Ελλάδας.

Ο Ερντογάν απάντησε και στην κριτική για τη συμμετοχή του σε σύνοδο, μαζί με τους ηγέτες της Ρωσίας και της Κίνας, λέγοντας ότι «κάποιοι κύκλοι επιχειρούν να παρουσιάσουν τις πρωτοβουλίες μας στην εξωτερική πολιτική, ως μετατόπιση από τον άξονά μας. Πρόκειται για ενδυνάμωση του δικού μας άξονα διεξάγει ταυτόχρονα διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις στη βάση των εθνικών μας συμφερόντων».

«Δηλώνω περήφανα ότι η τουρκική διπλωματία βρίσκεται διανύει μια από τις πιο επιτυχημένες περιόδους της των τελευταίων δεκαετιών. Η προσέγγισή μας στην ουκρανική κρίση είναι το τελευταίο παράδειγμα της εξωτερικής μας πολιτικής που έχει στο επίκεντρό της την ειρήνη, τη σταθερότητα, τον άνθρωπο», είπε ακόμη ο Τούρκος πρόεδρος.


[There are no radio stations in the database]