Από 1η Νοέμβρη: Αυτές τις ώρες μέσα στην ημέρα θα μειώνεται υποχρεωτικά η κατανάλωση ρεύματος

1 Οκτωβρίου 2022

Σε επίπεδα ρεκόρ αναμένεται να φτάσει ο πληθωρισμός στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ελέω της ενεργειακής κρίσης, αναγκάζοντας έτσι τις βιομηχανίες να σταματήσουν τις γραμμές παραγωγής τους, αλλά και τους πολίτες να βρεθούν αντιμέτωποι με υψηλούς λογαριασμούς σε ρεύμα και φυσικό αέριο ενόψει ενός πάρα πολύ δύσκολου χειμώνα που έρχεται.

Ετσι αποκτά ακόμη πιο μεγάλη σημασία ο δεσμευτικός κανονισμός της Κομισιόν, σύμφωνα με τον οποίο πρέπει να μειωθεί υποχρεωτικά η ζήτηση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής, μετά την 1η Νοεμβρίου 2022.

Αυτό σημαίνει ότι τις ώρες αιχμής κατά τη χειμερινή περίοδο θα έχουμε περικοπές ενέργειας στις χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Το ελληνικό σχέδιο βασίζεται στην υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής – 13.00 έως 16.00 το μεσημέρι και 20.00 έως 22.00 το βράδυ και θα στηρίζεται στο νέο μοντέλο επιδοτήσεων στο οποίο όσο λιγότερο καταναλώνεις τόσο μεγαλύτερη επιδότηση θα έχεις.

Εάν το σχέδιο δεν πετύχει τον στόχο του και δεν επιτευχθεί η μείωση που απαιτείται (τα πάντα θα κριθούν από το πόσο βαρύς θα είναι ο φετινός χειμώνας) τότε θα ακολουθήσει… σκληρό ροκ με τις προγραμματισμένες διακοπές να είναι πλέον μονόδρομος.


[There are no radio stations in the database]