Συνελήφθη η «εισπράκτορας» και εξιχνιάστηκαν έξι απάτες στην Κέρκυρα

30 Σεπτεμβρίου 2022

Τους αστυνομικούς και τους γιατρούς παρίσταναν τα μέλη της σπείρας

Τους αστυνομικούς και τους γιατρούς παρίσταναν τα μέλη μιας σπείρας απατεώνων που επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ηλικιωμένους και ζητούσαν μεγάλα ποσά, δήθεν για να αποφύγει τις νομικές συνέπειες συγγενικό τους πρόσωπο που προκάλεσε τροχαίο ή είχε τραυματιστεί και χρειαζόταν να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική του επέμβαση.

Η άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της σπείρας που δρούσε κυρίως στην Κέρκυρα, αλλά και στην Θεσπρωτία, όπου είχε διαπράξει συνολικά πέντε απάτες, βρέθηκε στην έκτη απόπειρά της, το μεσημέρι της Τετάρτης. Τότε, άγνωστοι που προσποιήθηκαν τους αστυνομικούς τηλεφώνησαν σε έναν ηλικιωμένο και απαίτησαν αρχικά 120.000 ευρώ για να αποφύγει της συνέπειες η κόρη του, που δήθεν προκάλεσε θανατηφόρο δυστύχημα.

Ο ηλικιωμένος κατάφερε και συγκεντρώσει 6.000 ευρώ και οι απατεώνες του έκλεισαν ραντεβού σε ένα σημείο στην πόλη της Κέρκυρας για να τα παραδώσει. Όμως, μόλις παρέλαβε τα χρήματα μια 46χρονη αλλοδαπή και διέφυγε με ένα βαν, εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και συνελήφθη. Εκτός από τα 6.000 ευρώ που της είχε παραδώσει ο ηλικιωμένος, βρέθηκαν στο όχημα μία γυναικεία περούκα και μία μαύρη χειρουργική μάσκα, ενώ στο σπίτι της κατασχέθηκαν άλλα 2.200 ευρώ.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε, ως τώρα, ότι η 46χρονη μαζί με τους συνεργούς της, εμπλέκονται σε άλλες πέντε απάτες και συγκεκριμένα τρεις και μία απόπειρα στην Κέρκυρα, όπου από τις 3 ως τις 26 Αυγούστου κατάφεραν να αποσπάσουν από τα θύματα ποσά 50.000, 2.000 και 1.000 ευρώ και κοσμήματα και άλλη μια στη Θεσπρωτία στις 16 Σεπτεμβρίου, από την οποία απέσπασαν 12.000 ευρώ. Σε βάρος της αλλοδαπής σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


[There are no radio stations in the database]