Φλόριντα τυφώνας Ιαν: Απίστευτες εικόνες καταστροφής – Καρχαρίες βγήκαν στους δρόμους (βιντεο)

29 Σεπτεμβρίου 2022

Ο τυφώνας Ίαν χτύπησε τη Φλόριντα με πολύ ισχυρούς ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν ήδη «καταστροφικές» πλημμύρες και διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλους τομείς της πολιτείας.

Κοντά στο αρχιπέλαγος των Κιζ, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν οδήγησαν στο ναυάγιο πλεούμενου με μετανάστες και η ακτοφυλακή αναζητεί ακόμη 20 ανθρώπους, αφού τρεις διασώθηκαν και άλλοι τρεις κατάφεραν να κολυμπήσουν ως την ακρογιαλιά.

Με ανέμους ταχύτητας ως και 185 χιλιομέτρων την ώρα, ο Ίαν έφθασε πάνω από το έδαφος κατά μήκος της ακτής Κάγιο Κόστα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της πολιτείας, στις 15:05 (τοπική ώρα· στις 22:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο κυκλώνων (NHC). Προκάλεσε «καταστροφικές» πλημμύρες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στη Νέιπλς, στη νοτιοδυτική Φλόριντα, πλάνα που μεταδόθηκαν από το MSNBC εικονίζουν δρόμους εντελώς πλημμυρισμένους και αυτοκίνητα να παρασύρονται από ρεύματα.

Στην πόλη Φορτ Μάιερς, οι πλημμύρες ήταν τόσο μεγάλες που ορισμένες συνοικίες μοιάζουν σαν λιμνοθάλασσες, ενώ βγήκαν καρχαρίες στους δρόμους παρασυρόμενοι απο τα ορμητικά κύματα.


[There are no radio stations in the database]