Ιταλία: Η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ ανησυχεί μετά τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι

28 Σεπτεμβρίου 2022

Το Associated Press κατέγραψε σε ρεπορτάζ τις ανησυχίες μετά την επικράτηση της Τζόρτζια Μελόνι στις εκλογές στην Ιταλία

meloni_italia_art

Την ανησυχία τους για το μέλλον μετά τη νίκη της Τζόρτζια Μελόνι στις εκλογές της Ιταλίας εκφράζει η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ της χώρας σε ρεπορτάζ του Associated Press.

Στο παρελθόν η Μελόνι είχε καταφερθεί κατά του «λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ, με την ίδια να εκφράζεται υπέρ της φυλεκτικής ιδιότητας. Όπως εξάλλου έλεγε και η ίδια σε ομιλία του 2019 που έγινε viral μετά την επικράτηση της στις εκλογές της Κυριακής: «Είμαι η Τζόρτζια, είμαι μητέρα, είμαι Χριστιανή και δεν μπορείτε να μου το στερήσετε αυτό».

Στο πρόγραμμα του κόμματός της «Αδέλφια της Ιταλίας» με το οποίο κέρδισε τις εκλογές υπάρχουν θέσεις όπως κατά του γάμου των γκέι, κατά της υιθοθεσίας παιδιών από γκέι και κατά της παρένθετης μητρότητας.

«Πρόκειται για τρομακτική εξέλιξη την οποία περιμέναμε. Οι δημοσκοπήσεις ήταν ξεκάθαρες αλλά όταν κάτι τέτοιο παίρνει υπόσταση και γίνεται πραγματικό τότε αυτό είναι σοκαριστικό» δήλωσε στο ΑΡ η πρόεδρος της ένωσης Rainbow Families, Αλέσια Κορτσίνι, στην Ιταλία που έχει 5.000 μέλη.

Όπως είπε, αμέσως μετά τις εκλογές στην Ιταλία άρχισε να λαμβάνει μηνύματα ακόμα και από άτομα που δεν είναι μέλη της ένωσης: «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν γνωρίζω και οι οποίου μου γράφουν “φοβάμαι”, “δεν ξέρω τι να κάνω”, “ανησυχώ πολύ”, “θέλω να βάλω τα κλάματα”».

Αυτό που φοβάται η Κροτσίνι είναι ότι η Μελόνι θα προσπαθήσει να κρατήσει τους ομοφυλόφιλους σε αυτό που η ίδια αποκαλεί «απαρτχάιντ κοινωνικών δικαιωμάτων» προκειμένου να μην αποκτήσουν ποτέ τα ίδια δικαιώματα με τους ετεροφυλόφιλους.

Τον φόβο του για αύξηση των περιστατικών ομοφοβίας στην Ιταλία εξέφρασε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Gay Party, Φαμπρίτσιο Μαράτσο: «Στην Ιταλία καταγράφονται κάθε χρόνο περίπου 200 αυτοκτονίες οι περισσότρες εκ των οποίων αφορούν ανήλικους και στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανς που αυτοκτονούν λόγω των διακρίωσεων με τις οποίες πρέπει να ζήσουν στα σχολεία»


[There are no radio stations in the database]