Βρεγμένα μαλλιά: Tα 3 λάθη που όλες κάνουμε μετά το λούσιμο!

27 Σεπτεμβρίου 2022

Η φροντίδα που χρειάζονται τα μαλλιά μας είναι καθημερινή και διαρκής. Κάθε μικρή λεπτομέρεια, κάθε προϊόν και κάθε μας κίνηση, πρέπει να εφαρμόζεται με προσοχή, ώστε να εξασφαλίσουμε την υγιή κατάσταση της τρίχας και την αποφυγή φθοράς!

vregmena-mallia-vasal

Ειδικά μετά το λούσιμο, τα βρεγμένα μαλλιά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή και κατάλληλο χειρισμό, καθώς λόγω της υγρασίας είναι πιο ευάλωτα από κάθε άλλη στιγμή. Εμείς συγκεντρώσαμε τα τρία πιος συχνά λάθη που όλοι έχουμε κάνει στα βρεγμένα μας μαλλιά!

#1 Χτένισμα

Πόσο συχνά χτενίζεσαι αμέσως μετά το λούσιμο; Αν το κάνεις σχεδόν καθημερινά, ήρθε η ώρα να το σταματήσεις! Κατά την διάρκεια του μπάνιου, η τρίχα απορροφά την υγρασία και έτσι μεγαλώνει η ευαισθησία της καθώς και ο κίνδυνος φθοράς της. Το βούρτσισμα των μαλλιών συνιστάται να γίνεται όταν τα μαλλιά θα έχουν στεγνώσει και θα έχουν αποκτήσει ξανά την χαμένη τους αντοχή. Σε άλλη περίπτωση ρισκάρεις να προκαλέσεις πρόβλημα στο ευαίσθητο τριχωτό της κεφαλής.

#2 Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ενέργεια όσο είναι βρεγμένα

Για όση ώρα διαρκεί το στέγνωμα της τρίχας, καλό είναι να αποφεύγουμε την ενασχόληση μαζί τους, καθώς κάθε μικρή ή μεγάλη κίνηση μπορεί να φθείρει γρήγορα και σε βάθος χωρίς καν να το καταλάβουμε. Ας κάνουμε λίγη υπομονή μέχρι να ελαττωθεί η υγρασία και στην συνέχεια μπορούμε να ασχοληθούμε ελεύθερα μαζί τους και να κάνουμε το styling που επιθυμούμε!

vregmena-mallia-vasal

#3 Ύπνος και βρεγμένα μαλλιά

Έχεις κοιμηθεί ποτέ με τα μαλλιά βρεγμένα; Κι εμείς!  Αυτή η φαινομενικά απλή και ακίνδυνη συνήθεια είναι ενδεχωμένως ένας από τους λόγους που  δεν διατηρούν την υγιή τους όψη. Όχι μόνο σπάνε ευκολότερα, αλλά και φριζάρουν, με αποτέλεσμα το πρωί να χρειαζόμαστε διπλάσιο χρόνο και προσπάθεια για να τα τιθασεύσουμε!

Για την μέγιστη δυνατή περιποίηση των μαλλιών μας, φροντίζουμε να ακολουθούμε τους παραπάνω απλούς κανόνες και να χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα που μας προτείνει ο αγαπημένος μας hair artist! Μόνο έτσι θα δώσουμε στα μαλλιά μας την ζωντάνια και την λάμψη που χρειάζονται!


[There are no radio stations in the database]