Νέα Σμύρνη: Ο Δήμος ζητά από τα σχολεία να μειώσουν θέρμανση και φωτισμό – Αντιδράσεις από τους γονείς

22 Σεπτεμβρίου 2022

Νέα Σμύρνη: Ο Δήμος ζητά από τα σχολεία να μειώσουν θέρμανση και φωτισμό – Αντιδράσεις από τους γονείς

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιστολή του δήμου Νέας Σμύρνης προς τους διευθυντές σχολείων και γονείς, η οποία ζητά να περιοριστεί η θέρμανση και ο φωτισμός στα σχολεία!

Συγκεκριμένα ο Δήμος ζητά να ανοίγει η θέρμανση στα σχολεία και μετά να κλείνει, με ότι αυτό σημαίνει για το πως θα γίνεται μάθημα.

Ο Δήμος αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή πως «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση, προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας. Είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες, καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες».

Σχετικά με εκδηλώσεις τονίζει πως «οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δεν θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

«Στέλνουν τα παιδιά μας στο κρύο»

Μιλώντας στο OPEN, η πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, είπε πως με αυτή την επιστολή «στέλνουν τα παιδιά μας στο κρύο».

Σημείωσε επίσης πως με τα ανοιχτά παράθυρα λόγω κορονοϊού το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Επίσης, αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο αναστέλλονται και εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία τα απογεύματα, καθώς χωρίς θέρμανση δεν μπορεί να γίνει τίποτα.


[There are no radio stations in the database]