Μέσα σε 20΄ συνελήφθησαν οι Ρομά που ξάφρισαν σπίτι με λεία 15.00€

21 Σεπτεμβρίου 2022

«Κόκκινο» έχει χτυπήσει στην περιοχή του Ασπροπύργου η εγκληματικότητα με τους ανήλικους παραβάτες να πραγματοποιούν καθημερινά διαρρήξεις και ληστείες σε οικίες και καταστήματα ανυπεράσπιστων πολιτών.

Ειδικότερα, συμμορίες ανηλίκων Ρομά δεν διστάζουν να «μπουκάρουν» στα σπίτια των κατοίκων της περιοχής ακόμη και αν έξω είναι ακόμη μέρα.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του synenas.gr, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Ασπροπύργου περί ώρα 15:50 έλαβε σήμα για διάρρηξη σε οικεία στην οδό Αγ. Παρασκευής. Άμεσα η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. μετέβη στο σημείο, με την ιδιοκτήτρια να τους ενημερώνει ότι δύο ανήλικοι Ρομά, πριν από περίπου δύο ώρες, παραβίασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού και αφαίρεσαν κινητά τηλέφωνα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα, συνολικής αξίας περίπου 15.000 ευρώ. 

Στα χέρια των αστυνομικών οι ανήλικοι Ρομά

Μάλιστα, η ιδιοκτήτρια έδειξε υλικό από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος -που είχε τοποθετήσει στην οικεία της- στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα 20′ αργότερα οι δράστες να εντοπιστούν στην ευρύτερη περιοχή ως αποτέλεσμα των επισταμένων αναζητήσεων. 

Οι δράστες οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής και αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες. Πρόκειται για δυο ανήλικους ηλικίας 13 και 17 αντίστοιχα.

Η εύρεση και η επιστροφή των κλοπιμαίων

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε απόσταση 400μ. από την οικεία, μέσα σε ένα χωράφι, εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. και στο Τ.Α. Ασπροπύργου, ένα μικρό μέρος των κλοπιμαίων όπου η αξία τους δεν ξεπερνά το ποσό των 500 ευρώ. Τα αντικείμενα όπως είναι φυσικό αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Δεν επαρκούν μόνο τα συγχαρητήρια προς τους μάχιμους αστυνομικούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά χρειάζονται πολλά περισσότερα, καθώς, καθημερινά αποδεικνύουν ότι με ζήλο και αίσθημα ευθύνης υπερβάλλουν εαυτούς, βάζοντας ένα τέλος στην κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση εγκληματική δραστηριότητα των Ρομά. 

Για την προβληματική συμπεριφορά των Ρομά έχουν ειπωθεί και γραφεί κατά καιρούς διάφορα με τους ίδιους να μη διστάζουν να δηλώνουν δημόσια ότι μέσα από κλοπές και ληστείες βιοπορίζονται με την Πολιτεία να κωφεύει και να μη λαμβάνει επαρκή μέτρα αστυνόμευσης για την προστασία των πολιτών και των ιδιοκτησιών τους.


[There are no radio stations in the database]