Βρετανία και Ιαπωνία καταδικάζουν τις κινεζικές προκλήσεις προς την Ταϊβάν

21 Σεπτεμβρίου 2022

«Οι δύο πρωθυπουργοί αποφάσισαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την στρατηγική απειλή που αντιπροσωπεύει η Κίνα», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ 

000_32JR994

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Λιζ Τρας, καταδίκασε τις προκλήσεις του Πεκίνου αναφορικά με την Ταϊβάν κατά τη συνάντηση που είχε με τον Ιάπωνα ομόλογό της Φουμίο Κισίντα στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Οι δύο πρωθυπουργοί αποφάσισαν να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την στρατηγική απειλή που αντιπροσωπεύει η Κίνα», ανέφερε.

Η Τρας και ο Κισίντα συμφώνησαν στη σπουδαιότητα της συνεργασίας μεταξύ δημοκρατιών, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στο πλαίσιο διεθνών θεσμών όπως η G7, με σκοπό τον περιορισμό απειλών για την οικονομία και την ασφάλεια από «αυταρχικά καθεστώτα», υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, η οποία συνάντησε νωρίτερα στη Νέα Υόρκη τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, σκοπεύει – με αφορμή το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων της – να υποσχεθεί πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια δισεκατομμυρίων λιρών στην Ουκρανία προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στους ρώσους εισβολείς.


[There are no radio stations in the database]