Το Hyundai Ioniq 5 N θα κόβει την ανάσα

19 Σεπτεμβρίου 2022

Από τη μια τα σπορ μοντέλα της σειράς “Ν” που εντυπωσιάζουν τους πάντες. Και από την άλλη τα ηλεκτρικά της μοντέλα…

220908105738_220817133705_Hyundai-Ioniq_5

Το επόμενο βήμα ήταν το προφανές. Να ενώσει αυτές τις δύο διαστάσεις του χαρακτήρα της. Και να δημιουργήσει το πρώτο σπορ ηλεκτρικό με την ένδειξη “Ν”.

Η κορεάτικη εταιρία επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης ένα Ioniq 5 Nτο οποίο θα είναι η ναυαρχίδα της εταιρίας τόσο σε κόστος όσο και σε επιδόσεις, αφού θα ξεπερνά κατά πολύ το πιο γρήγορο μέχρι τώρα, το i30 N.


Σε συνέντευξη που έδωσε ο Albert Biermann, ο εμπνευστής των μοντέλων “Ν” και πλέον τεχνικός διευθυντής της εταιρίας, ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα παρουσιαστεί προς τέλη της χρονιάς.

Όπως είπε ο Biermann, θα έχει σχεδόν 600 άλογα, κάτι που σημαίνει ότι ίσως να είναι και ελαφρά περισσότερα από τα 585 του KIA EV6 GT με το οποίο θα μοιράζεται το ίδιο μηχανικό και ηλεκτρικό layout. Για τον Biermann το στοίχημα δεν είναι απλά να φτιαχτεί ένα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά ένα σπορ μοντέλο με έντονο τον fun χαρακτήρα και την οδηγική έξαψη.

Η ταχύτητα και οι επιδόσεις είναι καταιγιστικές. Η προσθήκη τεχνητών ήχων είναι μία λύση, όμως είναι δύσκολο να μιμηθεί κανείς τα σκασίματα της εξάτμισης των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μοντέλα “Ν” το Ioniq 5 θα είναι τετρακίνητο ενώ σύμφωνα με τον Biermann θα έχει και ένα drift mode.


[There are no radio stations in the database]