ΗΠΑ – MLS: Για ρατσιστική επίθεση κατηγορείται ο Ταξιάρχης Φούντας

19 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Έλληνας άσος της DC United κατηγορείται για ρατσιστική συμπεριφορά στον αγώνα με την Ίντερ Μαϊάμι

fountas_1

Για ρατσιστική επίθεση κατά του Ντάμιον Λόου, στην αναμέτρηση της DC United με την Ιντερ Μαϊάμι, κατηγορείται ο Ταξιάρχης Φούντας.

Στο 59ο λεπτό υπήρξε ένταση μεταξύ των δύο παικτών και ο Λόου κατηγόρησε τον Έλληνα επιθετικό ότι χρησιμοποίησε τη «λέξη Ν (σ.σ. νέγρος)»

Μάλιστα μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής της Ίντερ Μαϊάμι, Φιλ Νέβιλ δήλωσε τα εξής: «Χρησιμοποιήθηκε μια λέξη που είναι απαράδεκτη στην κοινωνία. Είναι η χειρότερη λέξη στον κόσμο».

Από την πλευρά του ο προπονητής του Φούντα, Γουέιν Ρούνεϊ, που τον έκανε άμεσα αλλαγή, είπε: «Υπήρξε μια καταγγελία, η οποία είμαι βέβαιος ότι θα διερευνηθεί. Δεν μπορώ να πω πολλά περισσότερα».

Θέση πήρε και η DC United μέσω του εκπροσώπου της: «Η ομάδα έχει λάβει γνώση των ισχυρισμών που αφορούν έναν παίκτη κατά τη διάρκεια του αγώνα εναντίον της Ίντερ Μαϊάμι. Ο σύλλογος θα συνεργαστεί στενά με το MLS και την Ίντερ Μαϊάμι για να ερευνήσει το περιστατικό».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι ο Ελληνας επιθετικός, ισοφάρισε στο 58ο λεπτό σε 2-2, ενώ το τελικό σκορ (2-3), διαμόρφωσε στις καθυστερήσεις του αγώνα (90`+4`), ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


[There are no radio stations in the database]