Σωματείο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Σαρωνικού – Όχι στη βία κατά των γυναικών

15 Σεπτεμβρίου 2022

Η έμφυλη βία υπάρχει και υπήρχε πάντα σε όλο τον κόσμο. Κρυβόταν καλά πίσω από τρομακτικές δικαιολογίες και αντιλήψεις, τις οποίες αποδεχόταν μια ολόκληρη κοινωνία, ενώ δεν έκανε τίποτα για να αλλάξει αυτό! Τώρα τα θύματα αρχίζουν και μιλάνε.. τώρα ο κόσμος όλος αρχίζει και μιλάει! Κάθε φορά που διαβάζουμε για ακόμα ένα θύμα γεμίζουμε θυμό, θλίψη και τρόμο. Και κάθε φορά ελπίζουμε να είναι το τελευταίο.. όμως δεν θα είναι, εάν δεν δημιουργήσουμε τις συνθήκες σαν κοινωνία για να συμβεί αυτό! 

Κάθε μέρα ακούμε κι ένα νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας, μια άλλη γυναικά δολοφονείται από κάποιον συγγενικό της πρόσωπο.  Και όμως ακόμα και σήμερα τον όρο γυναικοκτονία κάποιοι τον βρίσκουν περιττό και νομικώς αδόκιμο, εφόσον οι γυναίκες είναι άνθρωποι, άρα εμπίπτουν κι αυτές στο φάσμα της ανθρωποκτονίας. Άλλοι τον βρίσκουν μεροληπτικό. Γιατί οι γυναίκες να απολαύουν ιδιαίτερης μεταχείρισης ως θύματα; Στην πραγματικότητα, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει αντιληφθεί το πρόβλημα και όλα αυτά τα περιστατικά που το αναδεικνύουν. Η γυναικοκτονία δεν είναι απλώς ένα έγκλημα με θύματα γυναίκες. Είναι ένα έγκλημα όπου οι γυναίκες είναι θύματα ακριβώς επειδή είναι γυναίκες. Άλλη μια υπόθεση γυναικοκτονίας… άλλη μια γυναίκα που δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της. Η ίδια είδηση συνέχεια.. ως πότε θα δολοφονούνται γυναίκες;

Στην σημερινή εκπομπή “Ανατολικά” με τον Κώστα Τσαπάκη, καλεσμένη ήταν η δημιουργός και σκηνοθέτης, Έλενα Ζαχαράκη ενός νέου spot για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, από το Σωματείο Στήριξης Κακοποιημένων Γυναικών Δήμου Σαρωνικού.

Ακούστε και την συνέντευξη εδώ:


[There are no radio stations in the database]