ΣΥΡΙΖΑ: 2,3 εκατ. απευθείας αναθέσεις σε εκλεκτό δημοσκόπο του Μητσοτάκη

15 Σεπτεμβρίου 2022

Για πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος κάνει λόγο η αξιωματική αντιπολίτευση

Πηγή: Ευρωκίνηση

«Οι αποκαλύψεις σήμερα της Αυγής για το τρίγωνο διαπλοκής δημοσκοπικών εταιρειών, επιχειρήσεων συνδεδεμένες με αυτές και “κράτους Μητσοτάκη” είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια η χειραγώγηση της κοινής γνώμης», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Η εταιρεία δημοσκοπήσεων “Opinion Poll” η οποία πέφτει μονίμως έξω στις εκτιμήσεις της, προωθώντας πάντα τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνδέεται με εταιρείες που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν σαρώσει τα δημόσια έργα. Ο Διευθυντής Ερευνών και Επικοινωνίας της “Opinion Poll” κ. Ζούπης, δε, προσφέρει τις υπηρεσίες του ως προσωπικός λιβελογράφος του Αλέξη Τσίπρα, και του ΣΥΡΙΖΑ εν γένει», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Συγκεκριμένα, πέντε εταιρείες που συνδέονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την “Opinion Poll” έχουν λάβει τα εξής ποσά δημοσίου χρήματος: 

– Δήμοι 1.120.357,96 €

– Φορείς υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής 886.464,57 €

– Περιφέρειες 167.706,93 €

Πρόκειται για ένα κανονικό πάρτι διασπάθισης δημοσίου χρήματος που βγαίνουν από την τσέπη των φορολογούμενων πολιτών προκειμένου να ευνοηθεί προσωπικά ο “Μωυσής” Κυριάκος Μητσοτάκης», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

«Αναμένουμε την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της ΣΕΔΕΑ γι’ αυτό το πλιάτσικο που αποτελεί ντροπή για το σύνολο των δημοσκόπων και πολιτικών επιστημόνων της χώρας».


[There are no radio stations in the database]