Ρόδος: Εισαγγελική έρευνα μετά από καταγγελία για καθηγητή που ασελγούσε σε μαθήτριά του

15 Σεπτεμβρίου 2022

Το κορίτσι κατήγγειλε ότι ο εκπαιδευτικός ξεκίνησε τις ασελγείς πράξεις του ενώ φοιτούσε στην Ε΄ Δημοτικού

aselgeia-ekpaideftikos-thranio

Έρευνα για υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιού από εκπαιδευτικό θετικών επιστημών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Ρόδο διεξάγει η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου μετά τον σχηματισμό ποινικής δικογραφίας κατόπιν αναφοράς συναδέλφων του.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dimokratiki.gr, ένα 15χρονο σήμερα κορίτσι, μαθήτρια της πρώτης Λυκείου, εκμυστηρεύτηκε τον Μάιο του 2022 σε καθηγήτρια του Γυμνασίου στο οποίο φοιτούσε – στη συνέχεια και στη μητέρα της – ότι ο καθηγητής ασελγούσε σε βάρος της κατά την διάρκεια ιδιαίτερων μαθημάτων που της παρέδιδε στο σπίτι όπου διαμένει με τους γονείς της ενώ φοιτούσε στην Ε΄ τάξη του δημοτικού.

Σύμφωνα με το κορίτσι οι ασελγείς πράξεις σε βάρος της από τον καθηγητή συνεχίστηκαν μέχρι και την πρώτη Γυμνασίου.

Η καθηγήτρια, η οποία είχε διαπιστώσει μια αλλαγή στην συμπεριφορά της, την προσέγγισε και άκουσε έκπληκτη από τα χείλη του παιδιού το μυστικό που έκρυβε. Το κορίτσι, μάλιστα, αποφάσισε να μην συνεχίσει την φοίτησή του στο σχολικό συγκρότημα που εργάζεται ο εκπαιδευτικός και επέλεξε άλλο σχολείο.

Η καθηγήτρια με τη σειρά της ενημέρωσε με αναφορά της την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και η υπόθεση παραπέμφθηκε προς έρευνα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και από εκεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Ο εκπαιδευτικός, από την πλευρά του, αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται και διατείνεται ότι πράγματι παρέδιδε μαθήματα στο παιδί στο σπίτι, παρουσία των γονέων της. Ο ίδιος φέρεται να δηλώνει ότι θεωρεί αδιανόητο να υποστηρίζεται ότι ασελγούσε στο παιδί και υποστηρίζει ότι όταν οι γονείς του τον ενημέρωσαν ότι αδυνατούν να πληρώσουν τα έξοδα των ιδιαίτερων μαθημάτων που παρέδιδε τον σταμάτησαν χωρίς να αντιλαμβάνεται γιατί πλέον τον έχει στοχοποιήσει το παιδί.

Ταυτόχρονα «τρέχει» σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προκαταρκτική διοικητική έρευνα που έχει ανατεθεί σε γνωστό εκπαιδευτικό της Ρόδου για την διαπίστωση τυχόν τελέσεως και πειθαρχικώς διωκόμενων πράξεων συμπεριλαμβανομένης και της παροχής ιδιαίτερων μαθημάτων έναντι αμοιβής σε παιδιά κατά παράβαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα των καθηγητών.


[There are no radio stations in the database]