Βασίλισσα Ελισάβετ: Γουίλιαμ και Χάρι θα συνοδεύσουν το φέρετρο στη διαδρομή για το Γουεστμίνστερ

14 Σεπτεμβρίου 2022

Τα δύο αδέρφια θα βρίσκονται μαζί με τον βασιλιά Κάρολο, στη διαδικασία μεταφοράς της βασίλισσας από το Μπάκιγχαμ – Χιλιάδες άνθρωποι αναμένονται στο λαϊκό προσκήνυμα

william_harry_xr

Παρόντες στη μεταφορά της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στην κεντρική αίθουσα του Γουεστμίνστερ θα βρίσκονται ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι, που ανακοινώθηκε ότι θα βρίσκονται μαζί με τον πατέρα τους, βασιλιά Κάρολο, στην πομπή

Το φέρετρο της βασίλισσας θα συνοδεύσουν πεζή και τα άλλα τρία παιδιά της, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Έντουαρντ.

Η Καμίλα και η Κέιτ θα μεταβούν στο Γουεστμίνστερ με αυτοκίνητο, όπως και η Μέγκαν Μαρκλ και η Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ.

Το φέρετρό της θα τοποθετηθεί στην κεντρική αίθουσα του Γουέστμινστερ για λαϊκό προσκύνημα, μέχρι το πρωί της κηδείας της.

Η πομπή θα αποχωρήσει από το Μπάκιγχαμ στις 14:22 (τοπική ώρα, 16:22 ώρα Ελλάδος). Η σορός της βασίλισσας θα μεταφερθεί στο βρετανικό κοινοβούλιο πάνω σε κιλλίβαντα. Η άφιξη αναμένεται στις 15:00 (τοπική ώρα, 17:00 ώρα Ελλάδος), ενώ θα ακολουθήσει λειτουργία 20 λεπτών από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Η κοινή εμφάνιση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και του πρίγκιπα Χάρι έγινε το Σάββατο, όταν μαζί με τις συζύγους τους, εμφανίστηκαν έξω από το κάστρο του Ουίνδσορ.

Πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένονται στο λαϊκό προσκύνημα

Την ίδια ώρα, οι αρχές εκτιμούν ότι πάνω από 1 εκατομμύριο άνθρωποι αναμένεται ότι θα στηθούν στην ουρά, για να αποτίσουν φόρο τιμής στη βασίλισσα. Ωστόσο, κάποιοι ειδικοί εκτιμούν ότι μόνον 400.000 θα καταφέρουν να εισέλθουν στον χώρο του κοινοβουλίου, κάτι που σημαίνει ότι 600.000 άνθρωποι θα απογοητευτούν.

Στην περίπου 1.000 ετών αίθουσα του Γουεστμίνστερ έγινε και το λαϊκό προσκύνημα του βασιλιά Γεωργίου ΣΤ’, πατέρα της βασίλισσας το 1952, όπως και της μητέρας της, το 2002.

Πολλοί σχολιάζουν ότι η σημερινή διαδρομή θα είναι επώδυνη για τους Γουίλιαμ και Χάρι, καθώς θα τους φέρει μνήμες από το 1997, όταν περπάτησαν πίσω από το φέρετρο της μητέρας τους, πριγκίπισσας Νταϊάνα.


[There are no radio stations in the database]