Super League: Η ΚΕΔ στέλνει τον Σιδηρόπουλο στο ΠΑΟ-ΑΕΚ και όχι ξένο διαιτητή – Αντιδράσεις από Μαρινάκη και ΠΑΟΚ

8 Σεπτεμβρίου 2022

«Βόμβα» στο ελληνικό πρωτάθλημα με τον πρώτο ορισμό Έλληνα διαιτητή σε ντέρμπι μετά το 2018

5574631

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος ορίστηκε κι επίσημα να είναι ο διαιτητής στο αθηναϊκό ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στην ΑΕΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Η ΚΕΔ όρισε τον Έλληνα διαιτητή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την ΑΕΚ που θα γίνει στην Λεωφόρο την Κυριακή (11/09) για την 4η αγωνιστική της Super League αντί για ξένο ρέφερι, όπως έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια σ’ αυτά τα παιχνίδια. Ο Τσαγκαράκης θα διαιτητεύσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Λαμία, ο Φωτιάς του Ολυμπιακού με τον Βόλο στο «Γ.Καραϊσκάκης» και ο Τσετσίλας εκείνο του Άρη με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, ξεχώρισε την θέση του για τον ορισμό του Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ,. έριξε την ευθύνη στην ΚΕΔ και ξεκαθάρισε πως δεν είχε καμία γνώση για αυτή την απόφαση.

«Σχετικά με τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στον αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – Α.Ε.Κ. για την 4η αγωνιστική της Super League 1, ούτε εγώ προσωπικά ούτε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συνολικά, είχαμε την οποιαδήποτε γνώση ή σχέση.

Πρόκειται αποκλειστικά για απόφαση των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (Κ.Ε.Δ.) η οποία με βάση το Καταστατικό της Ε.Π.Ο. και τις συστάσεις της Ολιστικής Μελέτης λειτουργεί αυτόνομα και ανεξάρτητα, άρα έχει και τη σχετική ευθύνη για τον συγκεκριμένο ορισμό», είπε.

Mαρινάκης σε Μπαλτάκο: «Τίναξες το πρωτάθλημα στον αέρα, μόνο ξένοι στα ντέρμπι»

Ο ορισμός του Σιδηρόπουλου στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ, έφερε αντιδράσεις τόσο από την ΑΕΚ όσο και από τον Ολυμπιακό αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Η Ενωση συμφωνεί με τον ορισμό ξένων διαιτητών στα ντέρμπι, ο ισχυρός άντρας του Ολυμπιακού αλλά και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Μαρινάκης είπε να σταματήσει το πρωτάθλημα, ενώ κι ο Μάκης Γκαγκάτσης έκανε γνωστό ξανά ότι ο ΠΑΟΚ θέλει ξένους ρέφερι στα ντέρμπι.

Μάλιστα, με την παρέμβαση του η Ε.Ε., αποφάσισε ομόφωνα ότι «θα ορίζονται ΜΟΝΟ ξένοι διαιτητές στα παιχνίδια των Βig4 και του Άρη». Δηλαδή στα μεταξύ ματς αυτών των πέντε ομάδων.

Στη συνέχεια, διεκόπη η Ε.Ε. της ΕΠΟ «για να αλλάξει και ο σκανδαλώδης ορισμός Σιδηρόπουλου», όπως λένε στο Λιμάνι. Η συνέχεια της συνεδρίασης θα συνεχιστεί σε περιπου 30 λεπτα από τη διακοπή της.


[There are no radio stations in the database]