Τσιάρας: «Ο τελικός κριτής δεν είμαστε εμείς αλλά οι Έλληνες πολίτες» – Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά προϊόντα

8 Σεπτεμβρίου 2022

«Οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που στο τέλος της ημέρας θα κρίνουν και την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανάλογα με τις προτάσεις και τις θέσεις τους».

«Την κυβέρνηση θα την κρίνουν για το έργο και το δικό της αποτέλεσμα, και τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη σταθερότητά τους, τη συνέχειά τους, τη σοβαρότητα των απόψεών τους. Και νομίζω ότι σε αυτό πρέπει να μείνει κανείς. Μόνο με αυτόν τον τρόπο, και στέλνοντας πάντα το μήνυμα στους πολίτες, θα μπορούμε κυρίως να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Και μιλάω και για τα κόμματα και για το πολιτικό σύστημα. Διότι αυτό θα έπρεπε να ήταν το μεγαλύτερο στοίχημα αυτής της εποχής».

Αυτά τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας κλείνοντας την συζήτηση του νομοσχεδίου με το οποίο ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις πώλησης των ψηφιακών προϊόντων. 

Για τον εκλογικό νόμο

Απαντώντας στις αναφορές των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Τσιάρας ανέφερε: «Δεν κατανοώ πραγματικά την αγωνία που μπορεί να εκφράζεται, πίσω από μια ενδεχόμενη τέτοια συζήτηση. Εγώ δεν νομίζω ότι υπάρχει αυτή η συζήτηση, αλλά υποθετικά ας ήταν μια ενδεχόμενη συζήτηση. Αλήθεια δεν κατανοούμε ότι ο τελικός κριτής δεν είμαστε εμείς, αλλά είναι οι Έλληνες πολίτες; Δεν κατανοούμε ότι το αποτέλεσμα των πολιτικών δεν κρίνεται από αυτό που γίνεται στη συζήτηση εντός του ελληνικού Κοινοβουλίου, αλλά κρίνεται από το αποτέλεσμα που φέρνουν αυτές οι πολιτικές στην κοινωνία και στους πολίτες και τελικός κριτής είναι οι πολίτες; Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική κοινωνία και έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες πολίτες». 

Ο κύριος Τσιάρας είπε: «Εκτιμούμε ότι αυτή η προσπάθεια που έγινε τα τελευταία τρία χρόνια προκειμένου η πατρίδα μας να ξεπεράσει τις απερίγραπτες δυσκολίες που δημιουργήθηκαν, κυρίως λόγω, θα έλεγα, πανευρωπαϊκών και παγκόσμιων συγκυριών, αλλά και να ανακτήσει τον ρόλο της και το χώρο της στο ευρωπαϊκό και στο παγκόσμιο στερέωμα, κάτι που είχαμε πραγματικά πολλά χρόνια να το δούμε, είναι εξελίξεις που οι Έλληνες πολίτες τις βλέπουν, τις κατανοούν και βεβαίως τις επικροτούν».

Όπως προσέθεσε «είμαστε σε μια περίοδο προκλήσεων. Ξέρουμε πάρα πολύ καλά ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα είναι πάρα πολλές. Και δεν είναι μόνο προκλήσεις που μπορεί να δημιουργούνται εσωτερικά, μέσα από προβλήματα ή παθογένειες που έρχονται και από το παρελθόν, αλλά είναι προκλήσεις και προβλήματα που έρχονται εκτός Ελλάδος, όπως είναι η ενεργειακή κρίση και η γενικότερη, θα έλεγα, κρίση που υπάρχει στα ελληνοτουρκικά το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά πολύ περισσότερο η γενική και παγκόσμια συγκυρία που αφορά στην παγκόσμια οικονομία. Όλα αυτά είναι ζητήματα που πρέπει κανείς να τα βλέπει, και με σοβαρότητα, και με ευθύνη, αν όντως θέλει να κρατάει τον ρόλο του απέναντι στους Έλληνες πολίτες, και δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο μια πραγματική, αν θέλετε, πρόταση, την οποία οι Έλληνες πολίτες πάντα είναι σε θέση να κρίνουν».

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τις συμβάσεις για την προμήθεια ψηφιακού περιεχομένου και ψηφιακών υπηρεσιών καθώς και τις συμβάσεις για τις πωλήσεις αγαθών, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής με ευρεία πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) έκανε λόγο για νομοθέτημα με το οποίο παρέχεται πλέον ισχυρή ασφάλεια δικαίου, αλλά και ένα μίνιμουμ προστασίας, τόσο στους καταναλωτές, όσο και στους επαγγελματίες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το ελληνικό οικονομικό περιβάλλον.

Κι όπως τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης, με αυτό ρυθμίζονται οι προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες θα πωλούνται τα ψηφιακά προϊόντα και ταυτόχρονα καλύπτονται οι αγοραστές σε περιπτώσεις που αυτά δεν ανταποκρίνονται στις εύλογες προσδοκίες τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε “παρών” επί της αρχής του νομοσχέδιου και καταψήφισαν το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ25.  


[There are no radio stations in the database]