Η περιπέτεια ενός Ford F-150

8 Σεπτεμβρίου 2022

Ένα ελικόπτερο έπρεπε να τραβήξει το Ford F-150 της Arctic Trucks από τον ωκεανό όταν αυτό πάτησε σε λεπτό πάγο και βυθίστηκε.

220902155134_ArcticTrucks1

Ένα από τα τροποποιημένα για κίνηση στο χιόνι Ford F-150 που χρησιμοποιούσε βυθίστηκε. Ένα από τα F-150 της εταιρείας έσπασε τον πάγο λόγω των υψηλών ρευμάτων που άλλαξαν γρήγορα τις συνθήκες πάγου.

Αν και θα ήταν εύκολο να αφήσει απλώς το φορτηγό στo σημείο που… πνίγηκε, η ομάδα δεν ήθελε να βλάψει το περιβάλλον και ξεκίνησε αμέσως την ανάκτησή του.

Η Arctic Trucks ζήτησε τις υπηρεσίες της Transglobal Car Expedition για να… μαζέψουν το F-150. Αυτή η ομάδα έπρεπε να συνεργαστεί με ομοσπονδιακές και τοπικές αρχές της περιοχής που εντόπισαν το Ford στα τέλη Αυγούστου. 



Βρέθηκε κοντά στο σημείο που είχε αρχικά βυθιστεί αλλά ήταν 15 μέτρα κάτω από τα κύματα. Οι δύτες, που βούτηξαν προσάρτησαν αμέσως καλώδια και σάκους επίπλευσης στο F-150 . Αυτοί βοήθησαν να ανέβει σε πιο μικρό ύψος, όπου τα καλώδια στερεώθηκαν σε ένα ελικόπτερο και το Ford βγήκε από το νερό.

Τελικά το όχημα δεν υπέστη τόσες πολλές εξωτερικές ζημιές, αλλά προφανώς, η βύθιση στα 15 μέτρα χάλασε κάποια από τα εξαρτήματά του.


[There are no radio stations in the database]