Το VW Golf R κάνει ρεκόρ στο Nurburgring

7 Σεπτεμβρίου 2022

Η επετειακή έκδοση VW Golf R «20 Years» μπήκε στη λίστα των ηρώων του Nurburgring σημειώνοντας το νέο ρεκόρ της κατηγορίας του στην θρυλική πίστα.

vw_golf_r_nurburgring

Το νέο Golf R «20 Years» δεν είναι μόνο ένα επετειακό όχημα με τετρακίνηση, πακέτο R-Performance και R-Performance Torque Vectoring. Είναι ταυτόχρονα και επίσημα πλέον, ο «βασιλιάς» της κατηγορίας στην «Πράσινη Κόλαση»– όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται η πίστα του Nurburgring. Μάλιστα, η εταιρεία σημειώνει πως το νέο Golf R είναι κατά τουλάχιστον τέσσερα δευτερόλεπτα ταχύτερο σε σχέση με το προηγούμενο. Ο χρόνος του είναι 7:47.31 και είναι ο ταχύτερος που έχει γίνει από αυτοκίνητο της κατηγορίας στην πίστα των 20.832 χιλιομέτρων.

Το περιορισμένης παραγωγής Golf R έρχεται με απόδοση ισχύος 333 ίππων, καλύτερη αεροδυναμική και χρόνο επιτάχυνσης από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα, μόλις 4,6 δευτερόλεπτα. Η τελική του ταχύτητα είναι 270 χλμ./ώρα και το Driving Dynamics Manager που έχει ενσωματωμένο στο λογισμικό ελέγχου των δυναμικών χαρακτηριστικών του, επιτρέπει στον οδηγό να αισθάνεται ασφαλής σε κάθε απαιτητικό περιβάλλον– όπως είναι αυτό μιας πίστας που στην προκειμένη περίπτωση, είναι και η πλέον απαιτητική.


[There are no radio stations in the database]