Έρχεται νέα επιταγή ακρίβειας – Αυτοί θα ειναι οι δικαιούχοι

29 Αυγούστου 2022

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επιβεβαίωσε για πρώτη φορά το μέτρο στήριξης  Η θετική εικόνα της ελληνικής οικονομίας και τα αυξημένα έσοδα από τον τουρισμό που καλπάζει, επιτρέπουν στην κυβέρνηση να κλειδώσουν μια σειρά από μέτρα στήριξης, μεταξύ των οποίων και τη νέα επιταγή ακρίβειας.

Μάλιστα την επιβεβαίωση έκανε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας εξήγησε πως ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε τους δύο τελευταίους μήνες, τόνισε, θα χρησιμοποιηθεί για την στήριξη των πολιτών το τελευταίο τρίμηνο του έτους και τις αρχές του 2023.

«Θα καλύψουμε ένα σημαντικό ποσοστό των αυξήσεων στο ρεύμα και θα επιδιώκουμε να έχουμε το ίδιο ποσοστό κάλυψης των αυξήσεων» τόνισε.

Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο και για νέα στήριξη στα καύσιμα, τονίζοντας ωστόσο ότι πρώτη προτεραιότητα αποτελεί το φυσικό αέριο.

Για το επίδομα θέρμανσης είπε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι να δοθεί το ίδιο με πέρυσι, ωστόσο και αυτό βρίσκεται σε συνάρτηση με το φυσικό αέριο. «Αν η τιμή του φυσικού αερίου αυξηθεί κι άλλο, ο κρατικός προϋπολογισμός θα πρέπει να βάλει μεγαλύτερο ποσό» είπε.

Για την επιταγή ακρίβειας ανέφερε ότι στο μυαλό του οικονομικού επιτελείου και του πρωθυπουργού ειναι η βοήθεια στους πολίτες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, και ένα από τα μέτρα στήριξης είναι και η επιταγή ακρίβειας, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί και από άλλους παράγοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επιταγή ακρίβειας δεν θα είναι οριζόντια αλλά θα διαφοροποιείται βάση εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να διευρυνθούν και οι δικαιούχοι.

Οι πέντε κατηγορίες που είχαν πάρει έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν

  • 676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ
  • 625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
  • 241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση
  • 166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
  • 34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

[There are no radio stations in the database]