Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ο πατέρας ήταν εκεί και δεν βοήθησε το παιδί, λέει η θεία της 6χρονης

25 Αυγούστου 2022

«To παιδί ήταν μόνο παρατημένο μέσα στη θάλασσα», είπε ο ψαροντουφεκάς που βρήκε νεκρό το κορίτσι  – «Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο» είπε

6xroni-m

Τα πρώτα λόγια της μητέρας άτυχης 6χρονης που πνίγηκε στην Κόρινθο έρχονται στο φως της δημοσιότητας ενώ εξακολουθεί να επικρατεί μυστήριο γύρω από τα  τελευταία λεπτά πριν από την τραγωδία.

«Έπαιρνε το παιδί όποτε δεν ήταν στην δουλειά» λέει η μητέρα του άτυχου κοριτσιού, που σημειώνει ότι δεν ξέρει κάτι άλλο παρά μόνο όσα έχει πει η αστυνομία. Στην ερώτηση τής δημοσιογράφου αν το παιδί περνούσε καλά με τον πατέρα του, η μητέρα της 6χρονης απάντησε: «Καλά».

Όπως εξηγεί, την ίδια στιγμή, η θεία του παιδιού και αδερφή του πατέρα, η παραλία είναι δίπλα στο σπίτι του.

«Δεν ξέρω, δεν ξέρω… Να ήταν εκεί ο αδερφός μου και να μην βοηθούσε το παιδί, δεν το πιστεύω με τίποτα» είπε και συνέχισε: «Άσθμα έχει χρόνια, αλλά δεν θα καθόταν να μην βοηθούσε το παιδί του».

Οι περιγραφές του ψαροντουφεκά:

Ο Παύλος Μπουνάς, στάθηκε στο γεγονός ότι πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, αλλά και ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας τα ρούχα του ήταν στεγνά. «Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ισθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Αλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί», είπε αρχικά ο κ. Μπουνάς που όπως σημείωσε ο ίδιος βρήκε το παιδί «μπλε» χωρίς να μπορεί να υπολογίσει πόση ώρα είχε περάσει από τη στιγμή που έπεσε στο νερό.

«Από κάτω περίπου από μία βάρκα παρατήρησα ότι ήταν ένας άνθρωπος, πήγα κοντά, είδα ότι ήταν ένα παιδί, το τράβηξα έξω, το έβγαλα στην αμμουδιά. Ξεκίνησα φώναξα στην γυναίκα μου: ‘Φανή, Φανή, είναι ένα παιδάκι’. Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, το λιμενικό, ήρθαν εκεί. Το παιδί όταν το έβγαλα έξω ήταν ήδη μπλε, το πρόσωπο του ήταν δηλαδή μπλε. Με το που το ακούμπησα έξω ξεκίνησαν έτρεχαν νερά, φαγητά, του έκανα κανένα δεκαπεντάρι, δεκαπέντε φορές το στέρνο, το ζούληξα αλλά τίποτα, δεν… Δεν έκανε κάτι» δήλωσε ακόμη.

«Το παιδί το βγάλαμε με ρούχα. Ρούχα κανονικά, σορτσάκι, μπλουζάκι, πεδιλάκια που πάει το παιδί βόλτα, σχολείο, στην παιδική χαρά», ανέφερε στη συνέχεια.

«Ο πατέρας του παιδιού δεν υπήρχε εκεί πέρα, δεν ήταν καν κάποιος συγγενής του παιδιού εκεί, τίποτα, κανείς. Το παιδί ήταν μόνο του, παρατημένο μέσα στην θάλασσα, μέσα στο νερό. Η πρώτη δικαιολογία που είπε και στον αστυνομικό και σε εμάς βέβαια, ήταν ότι έφυγε γιατί δεν είχε μπαταρία, είχε κλείσει το τηλέφωνο του, να ενημερώσει κάποιον», συμπλήρωσε.

IMG_9101
Αυτός είναι ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη

Η απολογία του πατέρα

Τις δικές του εξηγήσεις για το περιστατικό έδωσε ο πατέρας της άτυχης 6χρονης στο απολογητικό του υπόμνημα, ενώ στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Οι όροι που του επιβλήθηκαν είναι να παρουσιάζεται το πρώτο πενθήμερο του μήνα στο αστυνομικό τμήμα Αγίων Θεοδώρων.

Όπως ανέφερε «με τη μητέρα της κόρης μου είμαστε σε διάσταση. Τη Δευτέρα πήρα την Αμέλια στις 11 το πρωί για να πάμε για μπάνιο. Πρώτα κάναμε βόλτα και μετά φάγαμε σουβλάκια. Η Αμέλια έφαγε μισό λουκάνικο και λίγη πίτα. Όταν τελειώσαμε ζήτησε να πάμε στη θάλασσα. Της είπα ότι δεν έχουμε μαγιό, γιατί η μαμά της είχε ξεχάσει να της το βάλει στα πράγματά της, αλλά η μικρή επέμενε κι έτσι πείστηκα».

«Δεν θεώρησα ότι θα ήταν πρόβλημα που μόλις είχε φάει, γιατί η ποσότητα ήταν μικρή. Φτάσαμε στην παραλία και μπήκαμε στη θάλασσα. Η Αμέλια με τα ρούχα και τα παπουτσάκια της, γιατί είχε αχινούς και το σωσίβιο που της είχα αγοράσει και το είχαμε στο μηχανάκι» πρόσθεσε.

«Κολυμπήσαμε ως τη βάρκα, που ήταν δεμένη περίπου στα δέκα μέτρα από την ακτή. Εκεί η θάλασσα έχει βάθος περίπου 3 μέτρα. Δεν ήταν η πρώτη φορά. Κι άλλες φορές στο παρελθόν η Αμέλια ανέβαινε σε αυτή τη βάρκα κι έπαιζε. Εκείνη την ημέρα, εγώ πιάστηκα με το ένα χέρι από τη βάρκα και με το άλλο προσπάθησα να ανεβάσω την κόρη μου πάνω. Όμως μου γλίστρησε και άρχισε να βυθίζεται στο νερό. Πανικοβλήθηκα. Δεν μπορούσα να βουτήξω, γιατί έχω άσθμα και δεν μπορώ να κρατήσω την αναπνοή μου» συμπλήρωσε για τις τελευταίες στιγμές της 6χρονης.

«Φώναζα ζητώντας βοήθεια, αλλά τριγύρω δεν υπήρχε άνθρωπος. Κολύμπησα ως έξω για να καλέσω βοήθεια από το κινητό, αλλά όταν έφτασα στο μηχανάκι, διαπίστωσα ότι δεν έχω μπαταρία. Σαστισμένος πήρα το μηχανάκι και οδήγησα απόσταση δύο χιλιομέτρων ως το σπίτι μου, από όπου πήρα την αστυνομία. Όπως έμαθα στο μεταξύ, είχαν βρει την κόρη μου νεκρή μέσα στη θάλασσα» κατέληξε ο πατέρας της άτυχης μικρής.

πηγή:https://www.protothema.gr/


[There are no radio stations in the database]